• Στην παραγωγή το Lito Sora

  1:50 πμ, Πέμπτη 20 Φεβ 2014 1:50 πμ, Πέμπτη 20 Φεβ 2014

  Στην παραγωγή το Lito Sora

  To Sora, το εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο power cruiser που παρουσίασε πριν μερικούς μήνες η καναδική Lito, μπαίνει στην παραγωγή και ετοιμάζεται για διάθεση.

  Η Lito είναι μια εταιρεία από τον Καναδά και εδρεύει στο Κεμπέκ. Το Sora είναι, μέχρι στιγμής, το πρώτο της μοντέλο, το οποίο παρουσίασε ως πρωτότυπο για πρώτη φορά το 2011 και ξανά πριν από μερικούς μήνες, στην τελική του μορφή.

  Πρόκειται για ένα μυώδες power cruiser που τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρα 12 kWh. Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου του χαρίζουν αυτονομία 200 χλμ. στην πόλη και 100 στον αυτοκινητόδρομο, μετά από φόρτιση εννέα ωρών.

  Οι επιδόσεις του, επίσης, δεν είναι καθόλου αμελητέες. Το Sora αποδίδει 9,1 kgm ροπής και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 190 χλμ./ώρα!

  Εξίσου εντυπωσιακά είναι και κάποια στοιχεία του εξοπλισμού του. Η μοτοσικλέτα διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και ψαλίδι, πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι και πίσω αμορτισέρ, καθώς και ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες της Nissin. Επιπλέον, είναι η πρώτη μοτοσικλέτα με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη σέλα, αλλά και μεγάλη οθόνη αφής 5,7 ιντσών, η οποία παρουσιάζει τις παραμέτρους της μοτοσικλέτας και επιτρέπει μικρορυθμίσεις.

  Τέλος, η Lito ανέπτυξε ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας των μπαταριών, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί την αυτονομία. Το μόνο που έχει να κάνει ο αναβάτης είναι να προγραμματίσει τον προορισμό του και το εν λόγω σύστημα θα φροντίσει για τη βέλτιστη διαχείριση της ενέργειας των μπαταριών.

  Το βάρους 260 κιλών Sora, τέλος, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κεμπέκ και θα κοστίζει 48.500 δολάρια (35.000 ευρώ περίπου).

  ΠΗΓΗ: mototriti.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα