• Ο Βαλβέρδε... φωτογράφος

  2:05 μμ, Τετάρτη 06 Ιουν 2012 2:05 μμ, Τετάρτη 06 Ιουν 2012

  Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όχι για θέματα που αφορούν στον Ολυμπιακό, αλλά για να εγκαινιάσει -σήμερα Τετάρτη, στις 8 το βράδυ- την έκθεση «Medio Tiempo», με φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

  Το πάθος του 47χρονου προπονητή με την φωτογραφία κρατάει τρεις δεκαετίες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να παρουσιάσει έκθεση, η οποία μάλιστα έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Περισσότερες από 70 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του τέως ερυθρόλευκου προπονητή θα εκτεθούν στην γνωστή αθηναϊκή γκαλερί, καλύπτοντας μια χρονική περίοδο από το 1985, όταν η φωτογραφία μπήκε στη ζωή του με σπουδές στο Ινστιτούτο Φωτογραφικών Σπουδών της Καταλονίας (ενώ έπαιζε στην Εσπανιόλ και την Μπαρτσελόνα), έως και σήμερα.

  Ο λόγος που επέλεξε την παρούσα χρονική στιγμή για να εκθέσει τα έργα του είναι προφανής. «Τώρα φεύγω από την Ελλάδα. Θεώρησα πως είναι η κατάλληλη στιγμή, ήθελα να διαχωρίσω την ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία από τη δουλειά μου ως προπονητής», αναφέρει.

  Πληροφορίες:

  Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αρματολών & Κλεφτών 48, Αθήνα. Εγκαίνια, Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 8μ.μ.. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου. Μέρος των εσόδων από τις φωτογραφίες θα διατεθεί για τη στήριξη και την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα