• 'Εδωσαν 180.000 για site "φάντασμα";

  3:27 μμ, Τετάρτη 03 Οκτ 2012 3:27 μμ, Τετάρτη 03 Οκτ 2012

  Σχεδόν 180.000 χιλιάδες ευρώ δαπάνησε ο Δήμος Χίου για την κατασκευή μίας ιστοσελίδας "φάντασμα" για την ψηφιοποίηση και προβολή πολιτιστικών συλλογών. Κι όλα αυτά, παρότι η Δημοτική Πινακοθήκη Χίου διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα.

  Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται στην ενότητα της ιστοσελίδας της δημοτικής πινακοθήκης «Λίγα λόγια για το έργο»...

  "Στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, Μέτρο 3.2: «Επικοινωνίες – Δράσεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας», ο Δήμος της Χίου υλοποίησε το έργο με τίτλο:

  «Ψηφιοποίηση και προβολή πολιτιστικών συλλογών

  (έργα Νίκου Γιαλούρη και άλλων καλλιτεχνών)

  που κατέχει ο Δήμος Χίου με τη χρήση νέων τεχνολογιών αιχμής»

  σε μια μοναδική για το δήμο προσπάθεια να διασωθούν ιστορικές μνήμες της Χίου μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών προβολής του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μέσα λοιπόν από τη δικτυακή πύλη (http://culture.chioscity.gr) και την πολυμεσική εφαρμογή (DVD-ROM) που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου παρουσιάζεται το υλικό που ψηφιοποιήθηκε και τεκμηριώθηκε δίνοντας τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να θαυμάσει με την χρήση των νέων τεχνολογιών ένα σημαντικό τμήμα από τον πολιτιστικό πλούτο της Χίου.

  Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκε:

  ◦ η συλλογή και τεκμηρίωση του Πολιτιστικού Υλικού

  ◦ ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη Βάσης Δεδομένων Ψηφιακής Συλλογής

  ◦ η ψηφιοποίηση του Πολιτιστικού Υλικού καθώς και η Επιμέλεια της Ψηφιακής Συλλογής

  ◦ ο σχεδιασμός και η Ανάπτυξη της Δικτυακής Πύλης (http://culture.chioscity.gr)

  ◦ ο σχεδιασμός και η Ανάπτυξη της Πολυμεσικής Εφαρμογής (DVD-ROM)

  Το πολιτιστικό υλικό που ψηφιοποιήθηκε και τεκμηριώθηκε αφορά:

  ◦ Έργα της συλλογής του Νίκου Γιαλούρη που περιλαμβάνουν προσχέδια, σχέδια, χαρακτικά, πίνακες ζωγραφικής, αλλά και βιβλία του καλλιτέχνη.

  ◦ Πίνακες της συλλογής Μηταράκη.

  ◦ Πίνακες της συλλογής Διοματάρη.

  ◦ Πίνακες της συλλογής Χρυσανθόπουλου και Μελέκου

  ◦ Πίνακες άλλων καλλιτεχνών, των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα κατέχει ο Δήμος Χίου.

  Ανάδοχος του έργου ήταν η εταιρία ΓΝΩΜΩΝ Πληροφορικής Α.Ε., (ως υπεργολάβος συμμετείχε στο έργο το Ιστορικό Αρχείο Αιγαίου “Εργάνη”, ενώ ο τελικός συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσό των €176.428,58."

  Μόνο που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, (http://culture.chioscity.gr) για τον οποίο σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα είναι μια ηλεκτρονική διεύθυνση που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

  Πηγή:newsvoice.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα