• Δήμαρχοι:Πρέπει να αγωνιστούμε

  4:57 μμ, Πέμπτη 30 Αυγ 2012 4:57 μμ, Πέμπτη 30 Αυγ 2012

  Υπέρ των κινητοποιήσεων και της ενότητας εμφανίστηκε το σύνολο των δημάρχων που έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής, στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

  Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης (πρόσκειται στη ΝΔ), δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, τόνισε στην ομιλία του, ότι τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν με τίποτε και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιμείνουν στα 2,7 δισ. ευρώ. «Είναι κόκκινη γραμμή, δεν πάει παρακάτω. Παρακάτω κλείνουν οι δήμοι», επισήμανε.

  Ο κ. Τζανακούλης, επίσης, διατύπωσε ξεκάθαρα την θέση του και ως προς τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν οι αιρετοί άρχοντες λέγοντας: «Πρέπει να αγωνιστούμε. Εγώ το λέω ξεκάθαρα. Χωρίς αγώνες δεν γίνεται τίποτα. Ας κατέβουμε και στο πεζοδρόμιο, ας φτάσουμε αν χρειαστεί να κλείσουμε και τους Δήμους και άλλες μορφές, γιατί πρέπει να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή».

  Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων πρότεινε και ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» στην ΚΕΔΕ Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, εκτιμώντας ότι «οι δήμαρχοι δεν έχουν άλλο δρόμο».

  Όπως επεσήμανε «πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθούμε, πριν φτάσουμε ο καθένας μόνος του να παραιτείται και να φεύγει, γιατί αυτό δεν αποτελεί λύση, αλλά ήδη κάποιοι συνάδελφοι είναι τόσο πολύ απελπισμένοι που αυτό βλέπουν ως μοναδική λύση.

  Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων τόνισε, ότι «πρέπει να προχωρήσουμε τώρα που το κλειδί μπήκε στο λουκέτο. Πρέπει να μπούμε τώρα μπροστά για να αποτρέψουμε τον αφανισμό της αυτοδιοίκησης. Γιατί διαφορετικά το κλείσιμο των δήμων θα είναι οριστικό. Προτείνω διαμαρτυρία διαρκείας κατασκηνώνοντας στο Σύνταγμα».

  Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στην ενότητα, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτεινιώτης τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων και ζήτησε από τους συναδέλφους του να εξηγήσουν στους πολίτες τι προσφέρουν οι δήμοι.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα