• Καταγγελία ελεγκτή του ΕΦΚΑ: Επιχειρηματίας έψαχνε την καραμπίνα – Φοβήθηκα ότι θα μας πυροβολήσει

  6:58 μμ, Τετάρτη 24 Ιουλ 2019 6:58 μμ, Τετάρτη 24 Ιουλ 2019

  Καταγγελία – φωτιά από ελεγκτή του ΕΦΚΑ, η οποία σε δηλώσεις της στο grtimes τόνισε ότι επιχειρηματίας «έψαχνε να βρει την καραμπίνα και φοβήθηκα ότι θα μας πυροβολήσει. Όπως καταλαβαίνετε, φοβηθήκαμε».

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ελέγκτρια του ΕΦΚΑ ιδιοκτήτης επιχείρησης στη Χαλκιδική πήρε στο... κυνήγι τους τρεις ελεγκτές του ΕΦΚΑ, που θέλησαν –το προηγούμενο Σάββατο, 20 Ιουλίου- να ελέγχουν αν εργάζονται στην επιχείρησή του ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

  «Ειδοποιηθήκαμε από το αστυνομικό τμήμα για την καταγγελία και μάλιστα επειδή η επιχείρηση ήταν στη μέση του πουθενά, ούτε με GPS δεν ήταν δυνατό να βρεθεί, αυτός που έκανε την καταγγελία είχε αφήσει λεπτομέρειες που βρίσκεται ο χώρος ο οποίος εάν δεν ήξερες, ήταν αδύνατον να τον βρεις» ανέφερε αρχικά στο grtimes η ελεγκτής του ΕΦΚΑ.

  «Ήταν δύσκολο να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν μιλούσαν αγγλικά, δεν καταλάβαιναν τι τους λέγαμε, δεν μπορούσαν να γράψουν το όνομά τους σε λατινικό αλφάβητο. Ήταν χάος», προσθέτει η ελεγκτής και σύμφωνα με όσα αναφέρει το grtimes ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς ο επιχειρηματίας τους πέταξε από το πλατύσκαλο.

  «Είχε σκίσει το πουκάμισο του ενός συναδέλφου, έσπασε τα γυαλιά του άλλου ενώ εγώ βρέθηκα με μώλωπες στο ένα μου μάτι. Ευτυχώς πέσαμε πάνω σε σεντόνια αλλιώς δεν ξέρω τι θα είχε γίνει», συνέχισε η ελεγκτής.

  Αμέσως μετά ο επιχειρηματίας άρχισε να φωνάζει «φέρτε την καραμπίνα, φέρτε την καραμπίνα».» Έψαχνε να βρει την καραμπίνα και φοβήθηκα ότι θα μας πυροβολήσει. Όπως καταλαβαίνετε, φοβηθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά. Έντρομοι οι τρεις ελεγκτές βγήκαν από το κτίριο και πήγαν προς το αυτοκίνητό τους βλέποντάς έκπληκτοι έναν υπάλληλο της επιχείρησης να προσπαθεί να ξεφουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους για να μην μπορέσουν να φύγουν.

  Κατάφεραν τελικά να φύγουν και στην συνέχεια πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το βίαιο περιστατικό αλλά και στο κέντρο υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες.

  «Έχουν σημειωθεί άλλα τέσσερα περιστατικά αλλά το δικό μας ήταν πρωτόγνωρο. Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι και απλά κάνουμε τη δουλειά μας, η οποία είναι να ελέγχουμε τις επιχειρήσεις» είπε η ελεγκτής.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγους Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ (νυν ΕΦΚΑ) Θεσσαλονίκης- Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Κάμτζης, μιλώντας στο grtimes τόνισε ότι τα περιστατικά βίας που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτές έχουν αυξηθεί κι ότι φυσικά είναι αδύνατον σε όλους τους ελέγχους να συνοδεύονται από αστυνομικούς.

  «Σε κάποιες περιπτώσεις ζητούμε αστυνομικούς. Αλλά δεν είναι δυνατόν να έρχονται παντού. Το κατανοούμε. Ευτυχώς πλέον και οι επιθέσεις σε ελεγκτές του ΕΦΚΑ πλέον διώκονται ποινικά όπως γινόταν για τους ελεγκτές της ΑΑΔΑΕ και του ΣΕΠΕ. Αυτό είναι θετικό. Από εκεί και πέρα υπάρχει το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους ενώ εμείς προτείνουμε για τους επιχειρηματίες που μας επιτίθενται να γίνεται ότι ισχύει και με την Εφορία, δηλαδή να κλείνει η επιχείρηση για κάποιες ημέρες» είπε ο κ. Κάμτζης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα