• Κατη��ορεί τους συνδικαλιστές

  12:18 μμ, Τετάρτη 18 Ιουλ 2012 12:18 μμ, Τετάρτη 18 Ιουλ 2012

  «Αυθαιρεσία των συνδικαλιστών», χαρακτήρισε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», την απόφαση να κλείσει ο χώρος της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια του καύσωνα, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κ.Τζαβάρας. Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι στους συνδικαλιστές «είχε γνωστοποιηθεί, εγκαίρως, σε αυτούς από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, από τον Ιούνιο, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα υπάρξει, όπως προβλέπει η ισχύουσα εργατική νομοθεσία, η διαδικασία για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση».

  Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να καλέσω τους συνδικαλιστές στο γραφείο μου, όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και μπήκαν κάποιες βάσεις ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο, έστω κι αν υπάρξουν ανάλογες συνθήκες μετεωρολογικές και, κυρίως, να μπει σε μια τάξη το θέμα. Γιατί και το Δημόσιο, θα πρέπει να το πω, ήταν σε αταξία απέναντι στις υποχρεώσεις που έχει προς τους εργαζόμενους».

  Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε, ότι έδωσε εντολή για προμήθεια κλιματιστικών στα φυλάκια ενώ σε ότι αφορά την απουσία ασθενοφόρου από το χώρο το τελευταίο διάστημα ανέφερε «άκουσα διάφορα ευτράπελα τα οποία δεν θέλω να τα αναφέρω, γιατί αν τα αναφέρω, αυτή την ιδέα που έχουμε για το Δημόσιο θα την κάνουμε ακόμη χειρότερη. Δηλαδή δε νοείται τώρα να λένε ότι δεν πηγαίνει το ασθενοφόρο στην Ακρόπολη επειδή δεν έχουμε λεφτά για τα καύσιμα. Αυτό είναι κάτι που στις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης όχι μόνο το δημόσιο δεν το κολακεύει, αλλά και μας σαν λειτουργούς του Δημοσίου θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε», κατέληξε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα