• Στον "αέρα" το Πεδίον του Άρεως

  10:37 πμ, Παρασκευή 13 Ιουλ 2012 10:37 πμ, Παρασκευή 13 Ιουλ 2012

  Στον «αέρα» βρίσκεται η ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως, λίγες ημέρες πριν τα τέλη Ιουλίου, ημερομηνία, που ολόκληρο το έργο, ύψους άνω των 9,5 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας.

  «Ο εργολάβος», που έχει αναλάβει το έργο, «αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και η Περιφέρεια το ενδεχόμενο να τον κηρύξει έκπτωτο», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής, και υπενθυμίζει ότι «η υπερνομαρχία, υπό το βάρος της πίεσης των κατοίκων για την άμεση παράδοση του Πάρκου στη χρήση, είχε παραλάβει τμηματικά και με εκκρεμότητες το έργο».

  Εξηγεί επίσης, πως «οι πόροι για την ανάπλαση προέρχονται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε διαδικασία απεμπλοκής είναι διπλά περίπλοκη». Παρόλα αυτά, διαβεβαιώνει, πως η Περιφέρεια Αττικής σκέπτεται το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να ολοκληρώσει το έργο με ίδιους πόρους.

  Τις αμφιβολίες του για την παράδοση του έργου στα τέλη Ιουλίου, εξέφρασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Θοδωρής Κοκκινάκης από την Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως. «Υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη συντήρηση του έργου», επισημαίνει ο κ. Κοκκινάκης, και κάνει λόγο για προβλήματα με την ασφάλεια, την καθαριότητα της περιοχής, για τουαλέτες που δεν λειτουργούν, αλλά και για τη φυτοτεχνική μελέτη που δεν έχει ολοκληρωθεί. «Βασικό αίτημα της Επιτροπής παραμένει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα του πάρκου, τη φύλαξή του, αλλά και τη συντήρηση του έργου ανάπλασης», τονίζει.

  Ελλιπής όμως, είναι και η φροντίδα, των φυτών, των δέντρων του πάρκου, του τόσο πολύτιμου, για την Αθήνα, πράσινου. «Μία από τις εκκρεμότητες είναι η τοποθέτηση του κυκλοφορητή νερού, αλλά και η ενεργοποίηση της γεώτρησης για σωστό πότισμα», σύμφωνα με την κ. Παπαδημητρίου, που αναφέρει ότι πρόκειται για πρόβλημα, όπως τα περισσότερα, που εντάσσεται στο «υπόλοιπο του έργου», που οφείλει ο εργολάβος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα