• Τι είπε στην απολογία του ο γιος της γνωστής αστρολόγου που εμπλέκεται στο κύκλωμα με την κοκαΐνη

  9:16 πμ, Παρασκευή 16 Νοε 2018 9:16 πμ, Παρασκευή 16 Νοε 2018

  Για εμπόριο κακάο και όχι κοκαΐνης υποστηρίζει ότι ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική ο 42χρονος γιος της γνωστής αστρολόγου, που συνελήφθη για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης 382 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν μέσα σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ, μετά τη σύλληψη έξι υπηκόων της χώρας.

  Όπως προκύπτει από τη δικογραφία οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον άλλα 200 κιλά κοκαΐνης τα οποία δεν βρέθηκαν στο ιστιοπλοϊκό.

  Σε βάρος του 42χρονου, του 63χρονου εμπόρου αυτοκινήτων και του 41χρονου Αλβανού ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση διακίνηση ναρκωτικών. Την Πέμπτη οδηγήθηκαν ενώπιον της τρίτης ειδικής ανακρίτριας, από την οποία πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

  Σύμφωνα με το διαβιβαστικό σημείωμα και οι τρεις εντάχθηκαν σε “εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικώς δομημένη, πολυμελή, με διακριτούς ρόλους και με διαρκή δράση σε διεθνές επίπεδο”, με σκοπό τους τη “διά θαλάσσης μεταφορά προς περαιτέρω διακίνηση στην Αυστραλία σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης”. Ο έμπορος αυτοκινήτων και ο 41χρονος Αλβανός διηύθυναν το εντός των συνόρων σκέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ ο γιος της αστρολόγου και ιδιοκτήτης καφετέριας στα νότια προάστια ήταν επιφορτισμένος “με τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επίμαχης μεταφοράς”.

  Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Espresso, ο γιος της αστρολόγου στην κατάθεση που έδωσε αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο κύκλωμα και υποστήριξε ότι πήγε στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε με τον έμπορο αυτοκινήτων για τη μεταφορά κακάο. Όπως ισχυρίζεται, όταν ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους της εταιρείας με την οποία θα έκλειναν τη δουλειά, εκείνοι του ζήτησαν ως χάρη να φωτογραφίσει ένα σκάφος και στη συνέχεια να παραδώσει τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στην Ελλάδα και να του υποδείξει κάποιον σκίπερ. Όταν όμως επέστρεψε στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι εκείνοι τον πίεζαν να βρει δικηγόρο και να τους φτιάξει ελληνικά χαρτιά.

  “Επειδή κατάλαβα ότι με το σκάφος αυτοί δεν ήθελαν να μεταφέρουν κακάο, αλλά μάλλον ναρκωτικά, άρχισα να απομακρύνομαι από αυτούς” λέει στην προανακριτική απολογία του, τονίζοντας ότι δέχτηκε μέχρι και απειλές. Μάλιστα, υποστηρίζει πως και ο έμπορος αυτοκινήτων του συνέστησε να απομακρυνθεί καθώς “αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα για εκείνον”. Όπως ανέφερε, δεν είχε “ουδεμία οικονομική συναλλαγή μαζί τους”, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Εκουαδόρ δεν είδε ποτέ ναρκωτικά. Ο έμπορος αυτοκινήτων και ο Αλβανός συγκατηγορούμενός του επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαίωμα της σιωπής ενώπιον των αστυνομικών, ενώ αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες.

  “Το βέβαιο είναι ότι, εάν παρατηρήσουμε την καθημερινότητά του, τον συνεχή αγώνα για ανάπτυξη του καταστήματός του και την οικονομική κατάσταση του, θα οδηγηθούμε στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ιδίως της επικερδούς ενασχόλησης με τη μεταφορά ναρκωτικών” τόνισε ο δικηγόρος του 42χρονου κατηγορούμενου Σπύρος Βλάσσης, μιλώντας στην Espresso, επισημαίνοντας ότι ο εντολέας του θα αποδείξει με έγγραφα που έχουν εκδοθεί σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν έχει καμία σχέση ή γνώση γύρω από την επίμαχη υπόθεση.

  Σκοτεινό σημείο στην υπόθεση μεταφοράς των ναρκωτικών στην Αυστραλία, στην οποία εμπλέκεται ο γιος της γνωστής αστρολόγου, αποτελεί η ταυτότητα των τελικών παραληπτών της κοκαΐνης που θα μεταφερόταν με ιστιοφόρο από το Εκουαδόρ στη μακρινή ήπειρο.

  Η αποκάλυψη για τον τελικό προορισμό των ναρκωτικών στρέφει τις έρευνες των αστυνομικών και προς την κατεύθυνση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο ομογενής επιχειρηματίας είχε ανοικτές υποθέσεις για ναρκωτικά στην Αυστραλία.

  Πηγή πληροφοριών: Espresso

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα