• Τι απαντά η ΔΕΗ στο enikos.gr

  5:04 μμ, Πέμπτη 24 Μάι 2012 5:04 μμ, Πέμπτη 24 Μάι 2012

  Απάντηση στην καταγγελία αναγνώστη του enikos.gr έστειλε πριν από λίγο η ΔΕΗ.Ο αναγνώστης μας έστειλε αντίγραφο του λογαριασμού του στο οποίο φαίνεται μια χρέωση που δεν μπορούσε να εξηγήσει. (Δείτε το δημοσίευμα του enikos.gr: "Προσοχή στις χρεώσεις της ΔΕΗ" πατήστε εδώ).

  Η απάντηση της ΔΕΗ:

  "Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμά σας με τίτλο «Προσοχή στις χρεώσεις της ΔΕΗ» θα ήθελα να σας διευκρινίσω τα ακόλουθα:

  Παρά το γεγονός ότι το απόσπασμα του λογαριασμού που εμφανίζεται δεν είχε κάποιο διακριτικό στοιχείο (πχ Αριθμός Παροχής) διενεργήσαμε έρευνα που αντιστοιχεί μάλλον για λογαριασμό συγκεκριμένου πελάτη μας. Σας γνωρίζουμε ότι το ποσό 23,40 είναι η πρώτη δόση από πέντε δόσεις της αναδρομικής χρέωσης ΤΑΠ που του επιβλήθηκε από Δήμο του Λεκανοπεδίου Αθηνών με βάση εκδοθείσα απόφαση της 2-05-2012 του Δήμου.

  Αντιλαμβάνεσθε ότι η ΔΕΗ δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιεί στοιχεία για οιονδήποτε πελάτη της. Συνεπώς, ο πελάτης θα πρέπει να απευθυνθεί στο Δήμο που υπάγεται το ακίνητό του.

  Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να διευκρινίσω έτι περαιτέρω τα ακόλουθα:

  - Η ΔΕΗ υποχρεούται να ενσωματώνει στους λογαριασμούς ρεύματος τις υπέρ τρίτων επιβαρύνσεις με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

  - Πέραν της τιμολόγησης του καταναλισκόμενου ρεύματος – που γίνεται πάντοτε με τον πλέον διάφανο τρόπο, αφού αυτή στηρίζεται σε υπουργικές αποφάσεις, ενώ οι τιμοκατάλογοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της – η ΔΕΗ ουδεμία άλλη επιβάρυνση επιβάλλει στους Πελάτες της.

  - Οι διάφορες υπέρ Τρίτων χρεώσεις – που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος γίνονται από αυτούς τους ίδιους – και η ΔΕΗ οφείλει να τις ενσωματώνει στους λογαριασμούς της χωρίς ουδεμία από αυτήν παρέμβαση ή τροποίηση.

  Με εκτίμηση,

  Κίμων Στεριώτης

  Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ ΔΕΗ ΑΕ"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα