• Καταγγελία: Έβαλαν χειροπέδες και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μικροπωλητή

  3:25 μμ, Παρασκευή 19 Ιουν 2015 3:25 μμ, Παρασκευή 19 Ιουν 2015

  Χειροπέδες σε έναν μικροπωλητή που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου Βράχων κατά τη διάρκεια συναυλίας πέρασε η αστυνομία, επιβάλλοντας του μάλιστα "τσουχτερό" πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, όπως καταγγέλλει το Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος.

  Όπως υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας του το Ενιαίου Συνδικάτου Σωματείων Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος, Δημήτρης Ψύκος, όλα ξεκίνησαν όταν την Τετάρτη το βράδυ, μετά από καταγγελία υπαλλήλου του δήμου Βύρωνα πως ο μικροπωλητής ασκεί παράνομη δραστηριότητα. Η αστυνομία πήγε στο σημείο όπου είχε στηθεί ο πάγκος του μικροπωλητή και με σπρέι του έβαψαν τα καλαμπόκια που πουλούσε και τα κατέσχεσαν, ενώ του επέβαλαν το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

  Με την κατηγορία ότι ασκεί παραεμπόριο, οδηγήθηκε με αυτόφωρη διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα, απ’ όπου αφέθηκε, σήμερα, προσωρινά ελεύθερος.

  «Ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος είναι ενεργός νόμιμος μικροπωλητής, με ασφαλιστικό φορέα και ταμειακή μηχανή, προσπαθώντας να βγάλει το μεροκάματό του για να συντηρήσει την καρκινοπαθή μητέρα του», δήλωσε ο κ. Ψύκος στο enikos.gr.

  Από την πλευρά του ο κ. Οικονομόπουλος, ο οποίος αύριο θα παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα υπηρεσίας, είπε: «Έχω τα χαρτιά μου που λένε ότι είμαι μικροπωλητής, πληρώνω τον ΟΑΕΕ κανονικά».

  Αναλυτικά η καταγγελία του Ενιαίου Συνδικάτου Σωματείων Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος:

  "1. Κ α τ α γ γ έ λ ο υ μ ε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα και ιδιαίτερα το Δήμαρχο αυτού κύριο ΚΑΤΩΠΟΔΗ Γρηγόριο, ο οποίος, προχθές, ημέρα Τετάρτη και ώρες 22.00΄ ,στο Θέατρο Βράχων, στον Βύρωνα, κατά τη διάρκεια συναυλίας, έστειλε υπαλληλικό προσωπικό με την παρουσία Αστυνομικής δυνάμεως να καταστρέψει με σπρέι και άκουσον, άκουσον, να κατάσχει την ποσότητα των έξι (6) τεμαχίων ψημένων καλαμποκιών, τα οποία πουλούσε προς ενάμιση (1,50) € έκαστον, κόβοντας αποδείξεις από ταμειακή μηχανή που διατηρεί νόμιμα.

  2. Οι Αστυνομικοί, αφού πέρασαν χειροπέδες στον μικροπωλητή και βιοπαλαιστή κύριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο, τον οδήγησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Λεωφόρο Καβάλας, για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογράφησή του εμπρόσθια και πλάγια και στη συνέχεια τον παρέπεμψαν στον αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα Υπηρεσίας προκειμένου, αυτός καταβάλει άμεσα το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000,00) € ή σε αντίθετη περίπτωση στη φυλάκισή του στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού.

  3. Ο προαναφερόμενος μικροπωλητής αδυνατεί να καταβάλει το εν λόγω χρηματικό ποσό, επειδή μόνος του συντηρεί την καρκινοπαθή μητέρα του και δεν δύναται, επιπρόσθετα, να συνεισφέρει ούτε τα τέλη χρήσης κοινοχρήστου χώρου για να εργαστεί, τα οποία καταβάλλουμε εμείς οι υπόλοιποι μικροπωλητές.

  4. Κατόπιν των παραπάνω αναγραφομένων, έχοντας αμέριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, και όχι σε Δημάρχους που ακολουθούν αλλοπρόσαλλους δρόμους, ευελπιστούμε στην αθώωση και απαλλαγή πάσης κατηγορίας του ανωτέρω νόμιμου μικροπωλητή.

  5. Για τυχόν περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινήσεις, παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στον υπογράφοντα Γενικό Γραμματέα κύριο ΨΥΚΟ Δημήτριο, τηλ. 6938897238."

  Ακούστε τα ηχητικά:

  Διαβάστε επίσης:

  80.000 ευρώ πρόστιμο για τα κουλούρια

  Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 85χρονο για τα... κουλούρια- ΒΙΝΤΕΟ

  Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άνεργη για τα... κουλούρια

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα