• Διεκόπη η δική για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ανδριαδάκη

  5:15 μμ, Δευτέρα 24 Νοε 2014 5:15 μμ, Δευτέρα 24 Νοε 2014

  Διεκόπη η δική για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ανδριαδάκη

  Της Άννας Κανδύλη

  Για τις 5 Δεκεμβρίου διεκόπη η δική για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη με βασικό κατηγορούμενο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

  Ο επιχειρηματίας που από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την εμπλοκή του, απουσίαζε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του Αθανάσιο Βαρλάμη και Νίκο Κωνσταντόπουλο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το θύμα με μια ρητή δήλωση παραίτησης από την θέση της πολιτικής αγωγής σε βάρος του Λαυρεντιάδη , αλλάζει τα δεδομένα . Είχε προηγηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2014 και ενώ ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης ήταν ακόμα προφυλακισμένος και για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η εμφάνιση του Ανδριαδάκη στην ανακρίτρια όπου είχε δηλώσει πως «ο Λαυρεντιάδης είναι αθώος».

  Η εξέλιξη αυτή , σύμφωνα με νομικούς κύκλους, έχει ιδιαίτερη σημασία για την πορεία της δίκης και την αντιμετώπιση των συνολικά 7 κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

  Η απόπειρα ανθρωποκτονίας

  Ο Λ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδριαδάκη με έκρηξη μέσα σε συσκευασία δώρου τον Ιούνιο του 2012, στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη. Η βόμβα ήταν σε μια γλάστρα που και είχε το μήνυμα: «Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με…».

  Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδριαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα . Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ.

  Ωστόσο , τον Φεβρουάριο του 2014 ο κ. Ανδριαδάκης που ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο , εμφανίστηκε στην ανακρίτρια και δήλωσε: «Είναι ευνόητο ότι λόγω της σύγχυσης στην οποία βρισκόμουν , των αφόρητων πόνων και της βαριάς φαρμακευτικής αγωγής στην οποία υποβαλλόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και του φόβου για τη ζωή μου και την σωματική ακεραιότητα οικείων μου , παρεισέφρησαν ακουσίως εσφαλμένες εκτιμήσεις ή κρίσεις στις καταθέσεις μου σχετικά με τον κ. Λαυρεντιάδη… Κοιτώντας ξανά με ηρεμία τα γεγονότα, μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιχειρώντας να συνθέσω όσα δεδομένα είναι γνωστά σε εμένα τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση, οφείλω και έναντι της συνείδησής μου να τονίσω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ. Λαυρεντιάδης δεν είχε ούτε έχει οποιονδήποτε λόγο να με εχθρεύεται αφού ούτε διαφορές είχαμε, ενώ και πριν και μετά από την επίθεση ουδέποτε δέχτηκα οιαδήποτε απειλή εξ αυτού και του περιβάλλοντος του…. Γι’ αυτό οφείλω να δηλώσω ενώπιον σας ότι πιστεύω ότι είναι αθώος της σε βάρος μου εγκληματικής ενέργειας... Εν κατακλείδι εκφράζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου , την απόλυτη βεβαιότητα για την μη ανάμειξη του κ. Λαυρεντιάδη στην σε βάρος μου εγκληματική ενέργεια και δηλώνω πως ουδεμία αξίωση έχω ή διατηρώ εναντίον του».

  Σύμφωνα με τη δικογραφία όμως ο κ. Λαυρεντιάδης εμφανίσθηκε, με βάση την ανάλυση κλήσεων, να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978… που φέρεται να ανήκει στον 27χρονο Φακίρ Σαλάμ του Τζαλίλ από το Μπαγκλαντές και να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η εγκληματική ενέργεια.

  Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη της βόμβας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο (Ιούνιος 2012) ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο της Proton Bank στις 14 Δεκεμβρίου 2012.

  Όμως τα παραπάνω ανατρέπει ο επ΄ ακροατηρίω ισχυρισμός των συνηγόρων του Λαυρεντιάδη, Θανάση Βαρλάμη και Νίκου Κωνσταντόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο «η κατηγορία στηρίχτηκε σε συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ και βρίσκονται μέσα σε ψηφιακούς δίσκους (cd). Επιλέχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν δε αποσπασματικά φράσεις και όχι το σύνολο όπως θα έπρεπε ενώ στη δικογραφία δεν υπάρχει απομαγνητοφωνημένο το πλήρες κείμενο των συνομιλιών. Ζητήσαμε αρχές Νοεμβρίου που αναλάβαμε τη δικογραφία να γίνει απομαγνητοφώνηση για να μπουν όλα στη δικογραφία αλλά η αστυνομία απάντησε πως από τα 250 CD δεν μπορούν να ανοίξουν τα 152. Το γεγονός αυτό προκαλεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα