• Ο κροκοδειλάκιας της Κρήτης και η ταβέρνα...ενυδρείο

  11:45 πμ, Κυριακή 13 Ιουλ 2014 11:45 πμ, Κυριακή 13 Ιουλ 2014

  Ο κροκοδειλάκιας της Κρήτης και η ταβέρνα...ενυδρείο

  Φανατικός…κροκοδειλάκιας δηλώνει ο Ζαχαρίας Πετούσης, ιδιοκτήτης του «Μπάμπη», του άλλου κροκόδειλου που ζει στην πόλη, αντίθετα με τον «ορφανό» και κυνηγημένο «Σήφη» ή «Μανωλιό» κατ’ άλλους στο Φράγμα των Ποταμών.

  Γνωστός ιδιοκτήτης φημισμένης παραδοσιακής ταβέρνας στην τουριστική περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου, ο κ. Πετούσης έχει αναθρέψει τον «Μπάμπη» από μωρό…20 πόντων.

  Σήμερα, το εντυπωσιακό ερπετό είναι 14 χρόνων και έχει μήκος πάνω από δύο μέτρα. Διαβιοί πολυτελώς σε «πριβέ» αλεξίσφαιρο…διαμέρισμα, ένα ιδιότυπο ενυδρείο το οποίο έστησαν οι ειδικοί που κατασκεύασαν και τον περίφημο Θαλασσόκοσμο στην πρώην αμερικανική βάση των Γούρνων Ηρακλείου.

  Εκεί ο «Μπάμπης» ρίχνει τις βουτιές του σε θερμαινόμενη πισίνα, τρώει καθημερινά το αγαπημένο του κατόπουλο και συγκεντρώνει την περιέργεια και τα…φλας μικρών και μεγάλων στο προαύλιο της ταβέρνας.

  Ο κ. Πετούσης δηλώνει φαν των κροκοδείλων, γιατί του αρέσουν πολύ τα παράξενα ζώα. Όπως εξηγεί, τον «Μπάμπη» τον αγόρασε από την Αθήνα, ωστόσο και στο Ηράκλειο παλαιότερα πουλούσαν σε ειδικό κατάστημα κροκόδειλους, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως υπάρχουν και άλλοι…υιοθετημένοι από Κρητικούς.

  Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, αναφέρεται με θαυμασμό στον «Μπάμπη» και επικρίνει δριμύτατα τον ασυνείδητο δράστη που πέταξε στο φράγμα των Ποταμών τον «Σήφη».

  «Είναι ευθύνη να έχεις στην κατοχή σου ζώα. Πρέπει να νοιάζεσαι γι’ αυτά, να τους παρέχεις φροντίδα, ασφάλεια και, όταν τα ζώα είναι μεγάλα ή υπάρχουν κίνδυνοι, θα πρέπει ο κάτοχος να παίρνει μέτρα ασφαλείας για τον κόσμο» δηλώνει ο κ. Πετούσης.

  Ο ίδιος χαρακτηρίζει «εγκληματικό» το να απελευθερώνει κάποιος επικίνδυνα ζώα, όπως ο κροκόδειλος στο Ρέθυμνο, επειδή τον βαρέθηκε και ήθελε να τον ξεφορτωθεί. «Ας καλούσε καλύτερα μία φιλοζωική οργάνωση, τους υπευθύνους του ενυδρείου Κρήτης που τον θέλουν», συμπληρώνει.

  Ο «Μπάμπης», όπως λέει ο ιδιοκτήτης του, «είναι λιτοδίαιτος, τρώει καθημερινά μισό κοτόπουλο, είναι γενικά ήρεμος και δεν έχει αρρωστήσει ποτέ. Το μόνο που τον πειράζει είναι το κρύο το χειμώνα και γι’ αυτό τον περισσότερο χρόνο του τον περνά μέσα στη θερμαινόμενη πισίνα, ενώ υπάρχει θέρμανση και στον αύλειο χώρο». Ωστόσο, εξηγεί ότι απέκτησε τον «Μπάμπη» για δική του ικανοποίηση και όχι για προβολή του μαγαζιού του.

  Πηγή: Έθνος της Κυριακής

  Διαβάστε επίσης:

  Δύσκολη η "σύλληψη" του κροκόδειλου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα