• Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας

  9:32 πμ, Τρίτη 25 Φεβ 2014 9:32 πμ, Τρίτη 25 Φεβ 2014

  Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας

  Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού από μέλη συμμορίας. Η εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τέσσερα μέλη, είχε σκοπό τoν προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω διάπραξης εκβιάσεων, ανθρωποκτονιών και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ομοεθνών τους.

  Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Κίνας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία», «απόπειρας εκβίασης κατά συρροή», της σύστασης «συμμορίας», της «πλαστογραφίας» και της παράβασης του νόμου περί «όπλων».

  Στο πλαίσιο της δράσης τους, στα μέσα Ιουνίου του 2013, τα μέλη της συμμορίας προσέγγισαν 23χρονη αλλοδαπή (συμβία του 26χρονου θύματος) και, απειλώντας τη σωματική της ακεραιότητα, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, προκειμένου να της επιτρέψουν να συνεχίσει να εργάζεται ως μασέρ λουομένων στην παραλία Κατερίνης.

  Στη συνέχεια, οι εμπλεκόμενοι επικοινώνησαν με το 26χρονο θύμα και μετερχόμενοι τις ίδιες απειλές για τη συνέχιση της εργασίας της 23χρονης φίλης του, αξίωσαν το ίδιο χρηματικό ποσό, το οποίο ο 26χρονος αρνήθηκε να καταβάλει.

  Ξημερώματα της 28-06-2013, τρία από τα μέλη της ομάδας ενέδρευσαν κοντά στην οικία του 26χρονου στην περιοχή των Ξυλάδικων και ένας εξ’ αυτών πυροβόλησε το θύμα τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντας το σοβαρά.

  Επίσης, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας αξίωναν και σε άλλες περιπτώσεις χρηματικά ποσά από γυναίκες, απασχολούμενες ως μασέρ στην παραλία της Κατερίνης, προκειμένου να επιτραπεί σε αυτές η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους, ενώ σε μία περίπτωση τραυμάτισαν στο πρόσωπο μία εξ’ αυτών.

  Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, ένα από τα μέλη της ομάδας, τον Ιούνιο του 2013, χρησιμοποίησε για την ενοικίαση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, διαβατήριο και άδεια οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.

  Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα