• Οι Έλληνες χαφ ήταν από τη Νιγηρία

  4:37 μμ, Πέμπτη 21 Νοε 2013 4:37 μμ, Πέμπτη 21 Νοε 2013

  Οι Έλληνες χαφ ήταν από τη Νιγηρία

  Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 45χρονου προέδρου αθλητικού σωματείου και τριών Νιγηριανών αθλητών του συλλόγου για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία.

  Σύμφωνα με το crimesonair, ο 45χρονος πρόεδρος, κατέθεσε στη τοπική ένωση αθλητικών σωματείων, αιτήσεις με ψευδή στοιχεία των τριών αθλητών, ενώ προσκόμισε και πλαστά δελτία ταυτότητας τους, επιτυγχάνοντας την έκδοση δελτίων για συμμετοχή τους στο τοπικό πρωτάθλημα.

  Οι τρεις Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές, ηλικίας 28, 28 και 21 ετών, φέρονται να εμπλέκονται μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας του Ολυμπιακού Πύργου σε υπόθεση πλαστογραφίας για την έκδοση δελτίων ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστών, με τους πρώτους να φέρουν ελληνικά επώνυμα.

  Μια παράδοξη περίπτωση «ελληνοποίησης» ποδοσφαιριστών με πλαστές ταυτότητες προκειμένου να αγωνιστούν στη Α2 Τοπική κατηγορία της Ηλείας.

  Την υπόθεση έφερε στο φως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου μετά από ένσταση που κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες στην ΕΠΣ Ηλείας, παράγοντες του Αλφειού Επιταλίου, όταν η ομάδα τους ηττήθηκε με 4-2 από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του Λαμπετίου στις 9 Νοεμβρίου.

  Οι παράγοντες του Αλφειού κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή των Νιγηριανών παικτών, που πέρα από τις αθλητικές κυρώσεις, η υπόθεση έχει και σοβαρές νομικές συνέπειες.

  Πρόκειται για μια υπόθεση που οι καλά μυημένοι στα αθλητικά δρώμενα της Ηλείας, γνώριζαν πως κάτι παράτυπο έκρυβε, όχι όμως με τους ίδιους αθλητές ως πρωταγωνιστές. Μετά την καταγγελία των παραγόντων του Αλφειού Επιταλίου, όμως ξεκίνησε η διερεύνηση.

  Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου μετέβησαν χθες στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι τρεις ποδοσφαιριστές από τη Νιγηρία και προσήχθησαν για να καταθέσουν σχετικά με τα καταγγελλόμενα.

  Παράλληλα ζητήθηκαν από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας οι φάκελοι των τριών ποδοσφαιριστών.

  Όπως αποδείχθηκε στις αιτήσεις των δύο εξ αυτών του 21χρονου και του πρώτου 28χρονου, υπήρχαν οι φωτογραφίες τους στις αιτήσεις μεταβολής, με τον πρώτο να ονομάζεται «Γιαννόπουλος» ηλικίας 25 ετών και του δεύτερου με το επώνυμο «Ουζούνογλου» ηλικίας 19 ετών.

  Τα δελτία ταυτότητας που είχαν προσκομίσει με την αίτηση μεταβολής άνηκαν σε άλλα άτομα ελληνικής υπηκοότητας και προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα πως ήταν πλαστά.

  Ο τρίτος ποδοσφαιριστής έφερε το επώνυμο «Παρδάκης» ηλικίας 24 ετών, δεν είχε προσκομίσει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, καθώς λόγω του ότι είχε αγωνιστεί σε άλλη ομάδα της χώρας πριν, δεν απαιτείτο κάτι τέτοιο.

  Τις αιτήσεις φέρεται να κατέθεσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πύργου και να παρέλαβε στην ΕΠΣ Ηλείας η γενική γραμματέας. Οι ποδοσφαιριστές ανέφεραν πως ποτέ δεν μετέβησαν οι ίδιοι να καταθέσουν αιτήσεις υπογεγραμμένες από τους ίδιους, ενώ ο πρόεδρος κατείχε τα δελτία όλων των ποδοσφαιριστών για να τα χρησιμοποιεί στους αγώνες της ομάδας.

  Οι αστυνομικοί έκαναν κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του προέδρου όπου βρέθηκε η κατάσταση υγείας ποδοσφαιριστών της σεζόν 2012-2013, που αναγράφονται και τα παραπάνω ονόματα που φέρουν πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

  Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

  ΠΗΓΗ: crimesonair.blogspot.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα