• Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει

  9:32 πμ, Τετάρτη 23 Οκτ 2013 9:32 πμ, Τετάρτη 23 Οκτ 2013

  Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει

  Την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό και θα προσφέρει στους επισκέπτες του 10 παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και 8 εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών με θέμα «Μύθοι σε εικόνες».

  Οι παρουσιάσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τους αρχαιολόγους - φροντιστές του Μουσείου και την ημέρα αυτή η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

  «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης»

  Ποιοι άλλοι θεοί και ήρωες υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς; Γύρω από τους ναούς της θεάς, αλλά και στις πλαγιές του Ιερού Βράχου είχαν βρει τη θέση τους τόποι λατρείας του Ποσειδώνα, της Άρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών.

  Τις εντυπωσιακές υλικές μαρτυρίες της λατρείας αυτών μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν στις αίθουσες του Μουσείου.

  Συμμετοχή: έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Ώρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10:30 π.μ., 12 μεσημέρι., 1:30 μ.μ., 3 μ.μ., 5:30 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., στα αγγλικά: 1 μ.μ., στα γαλλικά: 5 μ.μ.

  «Μύθοι σε εικόνες»

  Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Έλληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Το Μουσείο Ακρόπολης καλεί τους επισκέπτες, μαζί με τους αρχαιολόγους - φροντιστές του, να στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουν τους πασίγνωστους αρχαίους μύθους.

  Συμμετοχή: έως 10 παιδιά ηλικίας 8 - 12 ανά εργαστήριο (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο γραφείο πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Ύδρα»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.. Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ..

  Πηγή: naftemporiki.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα