• Σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

  6:49 μμ, Τετάρτη 16 Οκτ 2013 6:49 μμ, Τετάρτη 16 Οκτ 2013

  Σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Πατρών

  Τσέπωμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από επιτήδειους...επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πάτρας αποκάλυψε ο Ημερήσιος της Αχαΐας.

  Με τη σύμπραξη υπεργολάβων, οι επιστήμονες δρούσαν επί χρόνια, αναθέτοντας απευθείας δουλειές στους εαυτούς τους και μάλιστα για αλλότριους σκοπούς που καμία σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Πάτρας. Ηγετικά στελέχη του Υπ.Παιδείας δήλωσαν ήδη ότι θα πράξουν τα δέοντα ώστε να αποδειχθούν οι ακριβείς διαστάσεις της ρεμούλας.

  Η άκρη του νήματος βρίσκεται στη «Διαύγεια». Προ μηνών είχαν αναρτηθεί πολλές απευθείας αναθέσεις που υπερέβαιναν τη νομιμότητα, αλλά όλως περιέργως μέσα σε λίγες ημέρες εξαφανίστηκαν. Εγκέφαλος της διασπάθισης τεράστιων ποσών, φέρεται ο γνωστός-άγνωστος καθηγητής Χ συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου, που έχει μακρά θητεία στο χώρο και αρκετούς υπεργολάβους στη δούλεψή του.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το ά' εξάμηνο του 2013 οι ποντικοί του δημοσίου χρήματος υπερέβησαν τη νομιμότητα κατά δέκα φορές, με τη βοήθεια Αντιπρύτανη που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα της εκταμίευσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

  Το δημοσίευμα του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ της ΑΧΑΪΑΣ σχολίασε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ.Γιώργος Παναγιωτάκης ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί προσωπικά το θέμα και θα διερευνηθεί το σύνολο των πληροφοριών των δημοσιευμάτων. Συγκεκρι��ένα, δήλωσε «Είναι χρέος μας να επιληφθούμε του θέματος και να πράξουμε το παν για να λάμψει η αλήθεια. Όλες οι πληροφορίες θα εξετασθούν εξονυχιστικά. Μακριά από μένα, το ενδεχόμενο όποιας συγκάλυψης εφόσον τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά. Άλλωστε, ιδεολογικά αλλά και από προσωπική πεποίθηση, είμαι ταυτισμένος με τη διαφάνεια και δε χωράει η οποιαδήποτε έκπτωση ή σκοπιμότητα στους χειρισμούς αυτής της πολύ λεπτής υπόθεσης».

  Δείτε εδώ το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα