• Όλες οι λεπτομέρειες για την μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

  4:46 μμ, Τρίτη 30 Ιουλ 2013 4:46 μμ, Τρίτη 30 Ιουλ 2013

  Όλες οι λεπτομέρειες για την μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

  Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

  Ταυτόχρονη επιχείρηση σε σπίτια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Κόρινθο πραγματοποιεί αυτή την ώρα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να ξετυλίξει το κουβάρι της περίεργης ιστορίας με τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών σε φουσκωτό σκάφος ανοιχτά της Χίου. Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις των ερευνών, που έχουν άρωμα διεθνούς τρομοκρατίας, αναμένεται να παίξουν οι τέσσερεις συλληφθέντες ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και δύο Τούρκοι υπήκοοι.

  Το φουσκωτό, μήκους επτά μέτρων, εντοπίστηκε νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια περιπολίας πλωτού του Λιμενικού Σώματος ανάμεσα στη Χίο και τις Οινούσσες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι επιβαίνοντες «έπεσαν» σε αντιφάσεις ενώ στο μπροστινό μέρος του φουσκωτού βρέθηκαν τέσσερεις μεγάλες ταξιδιωτικές τσάντες.

  Όταν οι άνδρες του Λιμενικού τις άνοιξαν διαπίστωσαν ότι μέσα υπήρχαν δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 200 σφαίρες, εκρηκτική υλη (πιθανόν ΤΝΤ).

  Κλιμάκιο της ΕΥΠ

  Μετά την ανακάλυψη του οπλοστασίου στη Χίο έφτασαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής αλλά και της ΕΥΠ που ανέλαβαν τις έρευνες. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες του enikos.gr το δρομολόγιο των τεσσάρων ήταν Χίος, Μυτιλήνη (και συγκεκριμένα το Πλωμάρι) με τελικό προορισμό την Τουρκία. Δηλαδή τα εκρηκτικά και τα όπλα προορίζονταν, πιθανόν για κάποια εξτρεμιστική οργάνωση που οι αστυνομικοί υποπτεύονται ότι συνδέεται με Κούρδους. Το σενάριο αυτό ενισχύει και το γεγονός ότι μέσα στο φουσκωτό βρέθηκαν σημαίες που παραπέμπουν σε αντίστοιχες οργανώσεις.

  Ένας από τους τέσσερεις συλληφθέντες είναι τελειόφοιτος ναυτικής σχολής και χρησιμοποιήθηκε στη μεταφορά των όπλων λόγω των γνώσεων του στη ναυσιπλοΐα. Συμφώνα με πληροφορίες του enikos.gr, ήταν το δεύτερο δρομολόγιο μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς να είναι γνωστό εάν τότε είχαν μεταφερθεί όπλα.

  Οι αρχές αναζητούν και τον ιδιοκτήτη του φουσκωτού που έδρα της εταιρείας είναι στο Φάληρο, καθώς υποπτεύονται ότι γνώριζε για την μεταφορά.

  Οι έρευνες τις αντιτρομοκρατικής γίνονται στην Αθήνα τόσο στην περιοχή των Εξαρχείων, όσο και του Φαλήρου. Στη Κόρινθο και στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί βρίσκονται τα σπίτια των δύο Ελλήνων που συνελήφθησαν.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα