• Δύσκολη μέρα; 4 τρόποι να την κάνεις όμορφη

  4:04 μμ, Δευτέρα 29 Ιουλ 2013 4:04 μμ, Δευτέρα 29 Ιουλ 2013

  Δύσκολη μέρα; 4 τρόποι να την κάνεις όμορφη

  Τα πράγματα που σας προκαλούν ευχαρίστηση σας τροφοδοτούν με την απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Ένας ασθενής μου για παράδειγμα ανακάλυψε τις τεχνικές αναπνοής για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες στην καθημερινότητά του: «Προσπαθώ να το κάνω για ένα δεκάλεπτο την ημέρα. Παίρνω μια βαθιά ανάσα και φαντάζομαι πως εισπνέω μια θεραπευτική δύναμη. Στη συνέχεια εκπνέω έχοντας την αίσθηση ότι αποβάλλω ό, τι αρνητικό έχω μέσα μου. Αν καμιά φορά τη νύχτα δε με πιάνει ύπνος, κάνω την άσκηση με τις βαθιές αναπνοές και μπορώ να εγγυηθώ ότι κοιμάμαι σε δυο λεπτά» μου αναφέρει.

  Γράφει ο θεραπευτής και συγγραφέας, Μάθιου Μάνιγκ.

  Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να χαλαρώσει κανείς μέσα σε μια δύσκολη καθημερινότητα. Σήμερα, θα δούμε 4 τρόπους που μπορούν πραγματικά να κάνουν την ημέρα σας πιο εύκολη και να σας γεμίζουν με αισιοδοξία και δύναμη να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις όσο δύσκολες και αν είναι αυτές.

  1.Να είστε ανοιχτοί σε αλλαγές.

  Να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο αν αυτό που κάνατε μέχρι σήμερα δε λειτουργεί. Εντοπίστε όλα εκείνα που αποδείχθηκαν δυσλειτουργικά στη ζωή σας και αλλάξτε τακτικές. Όποια τακτική ταιριάζει και αποδεικνύεται λειτουργική, αυτή την τακτική πρέπει να ακολουθήσετε.

  2. Να προχωράτε με μικρά βήματα

  Προσεγγίστε τα προβλήματα σταδιακά. Ξεκινήστε με τα μικρά και στην συνέχεια προχωρήστε. Πάρα πολλοί ασθενείς μου εκτιμούν ότι πρόκειται για τον πιο σημαντικό μηχανισμό αντιμετώπισης των δυσκολιών. Το να προγραμματίζει κανείς συνεχώς το μέλλον είναι ανώφελο και εξαντλητικό. Όλοι μας ζούμε στο σήμερα. Το πιο αποτελεσματικό είναι να διεκπεραιώνουμε πολύπλοκες εργασίες με πολύ μικρά βήματα. Είναι σημαντικό για να μη νιώθουμε ασφυκτικά με όλα όσα πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Και σε κάθε μας προσπάθεια να κατανοούμε την ανάγκη που έχει ο οργανισμός μας για ξεκούραση, το διάλειμμα είναι εξίσου σημαντικό για την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας όσο και η ίδια η εργασία.

  3. Μάθετε να γελάτε

  Η αίσθηση του χιούμορ προσφέρει ανακούφιση και πολύ συχνά μια νέα προοπτική. Αυτό δεν είναι όμως πάντα εύκολο. Πολλοί μου έχουν πει ότι χάνουν το χιούμορ τους αλλά και την καλή διάθεση μέσα στις δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας. Τι πρέπει να κάνετε για να ξαναβρείτε τη διάθεσή σας; Ξεκλέψτε λίγο χρόνο από τις δραστηριότητές σας για να μιλήσετε με τους ανθρώπους στη δουλειά ή με τους φίλους σας. Θυμηθείτε αστεία περιστατικά που σας έχουν συμβεί στο παρελθόν. Κάποιοι βρίσκουν πολύ αποτελεσματικό να ανατρέχουν στα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια και να θυμούνται σκανδαλιές που έκαναν τότε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σκεφτεί κανείς για να επαναφέρει τον εαυτό του σε ευδιάθετη κατάσταση. Πολλές επιστημονικές έρευνες αναφέρουν πως το χιούμορ και το γέλιο μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να αντιμετωπίσουμε ακόμα και τις σωματικές ασθένειες. Είναι το κλειδί για να είναι κανείς καλά και να απολαμβάνει τη ζωή. Εξίσου σημαντικός είναι και ο αυτοσαρκασμός, το να αστειεύεται κανείς με τον εαυτό του. Προσπαθήστε να βλέπετε την αστεία πλευρά των καταστάσεων εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να αντιμετωπίζει πιο ευχάριστα τις καταστάσεις.

  Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα