• Τέσσερις φωτιές στην Πελοπόννησο

  9:53 μμ, Τετάρτη 24 Ιουλ 2013 9:53 μμ, Τετάρτη 24 Ιουλ 2013

  Τέσσερις φωτιές στην Πελοπόννησο

  Τέσσερις φωτιές εκδηλώθηκαν το απόγευμα στην Πελοπόννησο, με πρώτη στον σκουπιδότοπο της Καραθώνας στην Αργολίδα, που εκδηλώθηκε στις 14.40. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και επιχειρούν για να την θέσουν υπό έλεγχο, 11 άνδρες της πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού έκαναν για ώρες δύο αεροσκάφη πεζετέλ.

  Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.20 στην θέση Ξερόβουνα Ταϋγέτου στην Μεσσηνία και βρίσκεται σε ύφεση. Η φωτιά που πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνό καίει σε δυσπρόσιτη βραχώδη περιοχή του Ταϋγέτου και επιχειρούν να την κατασβέσουν 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, με υποστήριξη πέντε οχημάτων και δύο αεροσκάφη πεζετέλ που έκαναν ρίψεις νερού ως και πριν από λίγο.

  Η τρίτη φωτιά και η σοβαρότερη που βρίσκεται σε εξέλιξη εκδηλώθηκε στις 16.27 ανάμεσα στα χωριά Πετρί και Αηδόνια στη Νεμέα Κορινθίας. Η φωτιά έλαβε πολύ γρήγορα διαστάσεις, καίει δασική έκταση με πουρνάρια κι εξελίσσεται πλησίον του χωριού Αηδόνια, χωρίς όμως να απειλεί άμεσα τον οικισμό.

  Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, με 14 οχήματα και 38 πυροσβέστες από πολλούς νομούς της Πελοποννήσου. Επιχειρούν επίσης 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής, πέντε υδροφόρες των δήμων της περιοχής και συνέδραμαν στο έργο τους μέχρι να πέσει το σκοτάδι, τέσσερα αεροσκάφη καναντέρ, δύο αεροσκάφη πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

  Στις 18.45 εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στα Καρνεζέϊκα Αργολίδας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων περιόρισε γρήγορα το πύρινο μέτωπο και η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα