• Πέτυχε δραστικό "κούρεμα" χρέους

  6:48 μμ, Δευτέρα 21 Ιάν 2013 6:48 μμ, Δευτέρα 21 Ιάν 2013
  Πέτυχε δραστικό "κούρεμα" χρέους

  Με απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης μείωσε το οφειλόμενο ποσό που έπρεπε να πληρώσει εποχιακά εργαζόμενη ως ξεναγός και από τα 113.045 ευρώ θα αποπληρώσει 7.900,32 σε βάθος τετραετίας.

  Πρόκειται για μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών 13 και 6 ετών, ο μηνιαίος μισθός της οποίας τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε εργάζεται, ανέρχεται σε 900 ευρώ. Η ίδια, τόσο ως οφειλέτης όσο και ως εγγυήτρια για δανειακές υποχρεώσεις του συζύγου της, χωρίς μάλιστα να διαθέτει άλλη πηγή εισοδήματος, έπρεπε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες και αδυνατούσε.

  Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης, με την απόφασή του αυτή ανοίγει παράλληλα τον δρόμο και δέχεται να εξετάζει ξεχωριστά -ως δύο διαφορετικές υποθέσεις- τις αιτήσεις των δανειζομένων συζύγων, ανεξάρτητα από το εάν μεταξύ τους συνδέονται με εγγυήσεις.

  Με την ευκαιρία της απόφασης αυτής, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σημειώνει: «Οι Τράπεζες πρέπει να συνετιστούν, να εξετάζουν κάθε εξωδικαστική αίτηση των πελατών τους, με τη δέουσα προσοχή, για να αποκτήσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους, ώστε να αποφευχθεί και η δική τους οικονομική αιμορραγία».

  Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης τονίζεται ότι: «Οι Κρητικοί δικαστές έχουν κατανοήσει το πνεύμα του Νόμου, ενός Νόμου που τέθηκε σε εφαρμογή για να ρυθμίσει οφειλές σε πολίτες που λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης, αδυνατούν να καλύψουν τα χθεσινά τους χρέη, να ενταχθούν στον Νόμο, ώστε να μπορέσουν να ξαναρχίσουν μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα