• Υπουργείο Τουρισμού: «Θα πατάξουμε τη διαφθορά» - Τι λέει η αστυνομία

  2:53 μμ, Τετάρτη 26 Δεκ 2012 2:53 μμ, Τετάρτη 26 Δεκ 2012

  Υπουργείο Τουρισμού:«Θα πατάξουμε τη διαφθορά»-Τι λέει η αστυνομία

  Την τελευταία στιγμή, κι έπειτα από συντονισμένες ενέργεις του υπουργείου Τουρισμού, αποφεύχθηκε η υπεξαίρεση 147.000 ευρώ από τα ταμεία του ΕΟΤ, μετά την αποκάλυψη για απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού.

  Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού ενημερώθηκε από τον νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Καραχάλιο, έδωσε εγκαίρως εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς να αφήσει να παρέλθει το Σαββατοκύριακο, γεγονός που, όπως, σημειώνεται από κύκλους του υπουργείου, ήταν η κίνηση που «μπλόκαρε» τη δραστηριότητα των συλληφθέντων.

  Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ η σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ αυτών και ειδικού συμβούλου του παραιτηθέντα γγ του ΕΟΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Οργανισμού, η οποία, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αφορούσε απόπειρα των συλληφθέντων να εξαργυρώσουν επιταγή του Οργανισμού, ύψους 147.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να διασταυρώνεται οφειλή του ΕΟΤ στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

  Διευρευνάται η εμπλοκή του ειδικού συμβούλου του κ. Καραχάλιου, δεδομένου ότι σύμφωνα με την αστυνομία, είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του Οργανισμού.

  Σημειώνεται ακόμη ότι σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία μετά χρήσης. Ο ειδικός σύμβουλος βαρύνεται και με την κατηγορία της υπεξαίρεσης προς την υπηρεσία.

  Οι κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού τόνιζαν ότι όλα θα πρέπει άμεσα να διαλευκανθούν και να έρθουν στο φως. «Το χτύπημα της διαφθοράς αποτελεί κύριο μέλημα της ηγεσίας του ΥΠΟΤ και για τον λόγο αυτόν γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωναν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να καταθέσει στην αστυνομία ο Νίκος Καραχάλιος, αλλά και άλλα νυν και πρώην στελέχη του ΕΟΤ, των οποίων τις υπογραφές φέρεται να πλαστογράφησε ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού.

  Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

  Πριν από λίγα λεπτά, η Ελληνική Αστυνομία, εξέδωσε αναλυτική ανάλυση για την απόπειρα υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ καθώς και για τη σύλληψη των πέντε κατηγορουμένων.

  Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

  "Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, υπόθεση απόπειρας απάτης κακουργηματικής φύσεως, σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)

  Συνελήφθησαν πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ. και τέσσερα ακόμα άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης και πλαστογραφία

  Στην ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου, εμπεριέχεται επιπλέον το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία

  Ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τους υπόλοιπους, επιχείρησε να προβεί σε απάτη σε βάρος του Οργανισμού χρησιμοποιώντας πλαστό τιμολόγιο εταιρείας, συνολικού ύψους 147.600 ευρώ

  Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας ύψους (147.600) ευρώ και έκδοσης, αντίστοιχου ποσού, επιταγής του Οργανισμού.

  Συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο, για την υπόθεση αυτή, πέντε (5) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ένας 39χρονος πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας αυτής.

  Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα, κακουργηματικής φύσεως, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου του Ε.Ο.Τ. για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.

  Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους (147.600) ευρώ, από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.

  Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κλιμάκια αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιολόγησαν και αξιοποίησαν στοιχεία τα οποία προέκυπταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων προσώπων και να εξακριβωθεί η μέθοδος και ο τρόπος δράσης τους.

  Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή, ενώ την Παρασκευή (28.12.2012) θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιόν του. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται".

  Π. Λειβαδάς: Κανείς δεν είναι υπάλληλος του ΕΟΤ

  Κανένας δημόσιος υπάλληλος, που να υπηρετεί στον ΕΟΤ, δεν βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της «απάτης» σε βάρος του Οργανισμού, τονίζει ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΤ, σημειώνει ότι η πρώτη ενέργεια, που έγινε, ήταν ο Οργανισμός να απευθυνθεί άμεσα στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

  Η εντολή της υπουργού, όπως αναφέρει, ήταν να κατατεθεί ταυτόχρονα μηνυτήρια αναφορά στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του όλου θέματος και ειδικότερα για το πώς το μπλόκ των επιταγών απο τις οικονομικές υπηρεσίες βρέθηκε στα χέρια του πρώην ειδικού συμβούλου, του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ.

  Όπως σημειώνει ο κ. Λειβαδάς, όταν έγινε αντιληπτή η ύπαρξη της επιταγής, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ για να ενημερώσει για το συμβάν.

  Από τον πρώτο έλεγχο που διεξήγαγαν, επί τόπου, οι οικονομικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σχετική οφειλή του ΕΟΤ προς το Νομικό Πρόσωπο, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η συγκεκριμένη επιταγή και γι αυτό ζήτησαν την κατακράτησή της.

  Ταυτόχρονα, ο κ. Λειβαδάς ενημέρωσε την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Όπως τονίζει ο γγ του Οργανισμού, η εντολή της ήταν: «Να πάνε όλα στον εισαγγελέα, τώρα».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα