• Τι είπαν Βενιζέλος-Λυκουρέντζος

  4:50 μμ, Πέμπτη 30 Αυγ 2012 4:50 μμ, Πέμπτη 30 Αυγ 2012

  Να συμμαζευτούν οι δαπάνες προκειμένου να καταστήσουμε την Ελλάδα ισοδύναμη μέσα στην Ευρώπη, διαμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόμενος από τους υπεύθυνους του Τομέα Υγείας του Κινήματος Δημήτρη Κρεμαστινό και Συμεών Κεδίκογλου, ενημερώθηκε επί της πολιτικής που θα εφαρμοσθεί όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων, τις ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη συνεργασία με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς.

  «Τα προβλήματα είναι πολλά, και δημοσιονομικά και λειτουργικά. Τα δημοσιονομικά είναι γνωστά, συνδέονται με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που κάνουμε να καταστήσουμε ξανά την Ελλάδα ισοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ, να συμμαζέψουμε τις δαπάνες, να κινούμαστε όπως τα άλλα ευνομούμενα , πολιτισμένα ευρωπαϊκά κράτη, που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας.

  Τα λειτουργικά προβλήματα είναι σπουδαιότερα. Όσο για τους φαρμακοποιούς, θα πρέπει π ασθενής να μπορεί να εκτελεί τη συνταγή του».

  Από τη πλευρά του ο υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος ανέφερε σχετικά:

  «Για το υπουργείο υγείας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας.

  Οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή.

  Γι αυτό, αφού ενημερώσαμε τον πρόεδρο, συμφωνήσαμε στην ανάγκη της διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου.

  Σχέδιο τόσο για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου μας, τη διοικητική του μεταρρύθμιση που ξεκινάει από την αρχή του Σεπτεμβρίου αλλά και την ανάγκη αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών όπως αυτή προς την κατεύθυνση των φαρμακείων, της οικονομικής στήριξης του ΕΟΠΥΥ μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων απέναντι στον ΕΟΠΥΥ».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα