• Γερουλάνος: Οι αποφάσεις δεν παίρνονται σε κλειστά δωμάτια - Αυστηρή απάντηση από τη Φώφη Γεννηματά

  11:55 πμ, Πέμπτη 31 Οκτ 2019 11:55 πμ, Πέμπτη 31 Οκτ 2019

  Αυστηρή ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στις αιχμές του Παύλου Γερουλάνου, σχετικά με τη σύγκριση των ανοικτών διαδικασιών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

  «Ο Τσίπρας λέει παντού ότι θέλει να δημιουργήσει κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες. Εμείς δείχνουμε να κάνουμε διευθέτηση σε κλειστά δωμάτια», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος ενώ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα ακολουθούσε δημοκρατικές διαδικασίες, στις οποίες συμμετείχαν οι πολίτες και έβρισκαν έκφραση.

  Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στη δευτερολογία της στη συνεδρίαση στο Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ απάντησε στη συγκεκριμένη αναφορά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να ακούω για δημοκρατικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας έκανε εκλογές το 2015 για να πετάξει έξω από το κόμμα του αυτούς που τον αμφισβητούσαν. Αρνούνται να πάνε σε εκλογή από τη βάση. Σε κλειστούς τοίχους παίρνουν τις αποφάσεις τους. Αυτά σε εμάς δεν έγιναν ποτέ».

  Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν έγινε συμφωνία προσωπικοτήτων και δεν μπαίνει στην ίδια μοίρα το ΠΑΣΟΚ με τις άλλες δυνάμεις. «Κριτική ναι, όχι όμως αντιφάσεις και προσχηματικές τοποθετήσεις. Δεν γίνεται να φάσκουμε και να αντιφάσκουμε. Δεν γίνεται να λέμε ότι δεν μπορούν να έρθουν οι προ επτά μηνών εκλεγμένοι σύνεδροι, γιατί το Κίνημα Αλλαγής είναι άλλο κόμμα και την ίδια στιγμή να το εκπροσωπούμε στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Γιατί κινδυνεύουμε να φαινόμαστε ρηχοί και δεν μας αξίζει αυτό. Δεν μας αξίζει να υποτιμούμε εδώ μέσα τη νοημοσύνη μας», συμπλήρωσε.

  Το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ που συνεδριάζει αύριο το απόγευμα:

  -το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να γίνει το αργότερο ως τις 7 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε μια επιτροπή υπό τον γραμματέα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και τον διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη θα αναλάβει να παρουσιάσει τις τροποποιήσεις του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ που θα κληθεί να επικυρώσει το συνέδριο με κυριότερη την ρύθμιση ότι ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

  -Δεν θα εκλεγούν σύνεδροι, αλλά θα είναι οι ίδιοι με εκείνους που συμμετείχαν στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ μαζί με τα μέλη της ΚΟΕΣ και τους βουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ.

  Στελέχη και βουλευτές όπως οι Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Φραγκίδης, Σπύρος Βρεττός, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, διατύπωσαν τον προβληματισμό αν θα πρέπει να γίνει με γρήγορες διαδικασίες, ή να τηρηθούν οι προβλέψεις του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και να πάει πιο πίσω ώστε να εκλεγούν νέοι σύνεδροι. Ωστόσο από τους 19 βουλευτές οι 14-15 συμφώνησαν με την πρόταση της κ. Γεννηματά, η οποία θα παραμείνει πρόεδρος ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ έως το 2021.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα