• Τον Πρωθυπουργό της Κροατίας υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

  6:38 μμ, Τρίτη 29 Οκτ 2019 6:38 μμ, Τρίτη 29 Οκτ 2019

  Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, είχε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

  Στη συζήτηση που είχαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή ότι η επίσκεψη του κ. Πλένκοβιτς στην Αθήνα θα συνεισφέρει στην περαιτέρω βελτίωση των, ήδη εξαιρετικών, σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας.

  “Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κροατική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στεφθεί μ’ επιτυχία και είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε προς αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε πως “υποστηρίζουμε σταθερά την προοπτική εισδοχής της Χώρας σας στην Ζώνη Schengen, στην Ευρωζώνη και στον ΟΟΣΑ”.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαμήνυσε ότι “ευνοούμε την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την είσοδο σε αυτήν Χωρών της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, υπό τον απαράβατο όρο ότι οι ως άνω Χώρες πληρούν, στο ακέραιο και δίχως καμία έκπτωση, τις προϋποθέσεις που θέτει το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, στο σύνολό του”.

  Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας αναφέρθηκε σε τρεις βασικούς στόχους και πολιτικές προτεραιότητες για την Κροατία, που είναι η προσχώρηση στην Ζώνη Σένγκεν, στην Ζώνη του Ευρώ, και στον ΟΟΣΑ.

  Αναφερόμενος στις προτεραιότητες για τους έξι μήνες κατά τους οποίους η Κροατία θα προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ένωσης, σημείωσε ότι αποτελούνται από τέσσερις διαφορετικές πτυχές. “Η πρώτη είναι ότι επιθυμούμε να υπάρχει μία πολύ γερή, σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης στο πλαίσιο μίας πολιτικής σύγκλισης και της Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δεύτερο είναι ότι θέλουμε να υπάρχει μια αλληλοδιασύνδεση ανάμεσα στα έργα υποδομής, στα έργα ψηφιακής ανάπτυξης και στα έργα ανάπτυξης των μεταφορικών υποδομών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τον χρόνο που έχουμε χάσει σε σχέση με άλλες πολιτικές δυνάμεις όσον αφορά τις προκλήσεις της 4 η ς Βιομηχανικής Επανάστασης που είναι μπροστά μας. Ο τρίτος μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια σ΄όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σ΄ένα θέμα το οποίο ξέρω είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα. Ιδιαίτερα δε όσον αφορά την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι κάτι το οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε. Και ο τέταρτός μας στόχος είναι η παγκόσμια θέση μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα εξακολουθεί να είναι εξ΄ίσου επιδραστική, αν και πλέον δεν θα έχει ως μέλος της το Ηνωμένο Βασίλειο”, εξήγησε ο Πρωθυπουργός της Κροατίας.

  Καταλήγοντας, σημείωσε ότι θέλουμε “μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μπορεί να επιδρά στα παγκόσμια γεγονότα. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Σύνοδος Κορυφής του Ζάγκρεμπ γίνεται είκοσι χρόνια μετά από την πρώτη προσχώρηση χωρών της Ν.Α. Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα ήθελα να πώ ότι θα είμαστε παρόντες έτσι ώστε να βοηθήσουμε τις χώρες της Βαλκανικής που πλέον είναι η σειρά τους να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τις υποστηρίξουμε σ΄αυτήν την προσπάθεια”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα