• Συγχαρητήρια Μέρκελ σε Μητσοτάκη - Το “μήνυμα” στον Έλληνα Πρωθυπουργό

  5:28 μμ, Δευτέρα 08 Ιουλ 2019 5:28 μμ, Δευτέρα 08 Ιουλ 2019

  Τα συγχαρητήρια της Άνγκελα Μέρκελ στον Κυριάκο Μητσοτάκη “για τη μεγάλη επιτυχία του κόμματός του” μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα.

  Όπως υπογράμμισε ο κ. Ζάιμπερτ, η Γερμανίδα καγκελάριος "προσβλέπει σε μια στενή φιλική συνεργασία μαζί του, όπως αναλογεί στην ελληνογερμανική φιλία και στην εταιρική σχέση".

  Ερωτηθείς εάν υπάρχουν προσδοκίες από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας τόνισε ότι “επί της αρχής δεν έχουμε να εκφράσουμε προσδοκίες από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε κράτη-μέλη και εταίρους στην ΕΕ” και εξέφρασε την ελπίδα του Βερολίνου "ότι η διμερής συνεργασία θα συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο φιλικά, με τόση εμπιστοσύνη, ότι και οι δύο χώρες θα μπορέσουν να συνεισφέρουν από κοινού στην ενδυνάμωση της ΕΕ και ότι τα πράγματα στην Ελλάδα θα εξελιχθούν καλά προς το συμφέρον των πολιτών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν να σηκώσουν και μεγάλα βάρη”.

  Ειδικά ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζάιμπερτ σχολίασε πως "η επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης από τις κυβερνήσεις στα Σκόπια και στην Αθήνα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα και αυτό το έχει πει επανειλημμένα η κυβέρνηση και η Καγκελάριος. Είναι ένα επίτευγμα το οποίο καθιστά εφικτή και την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας και ελπίζουμε πολύ ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αυτήν την θετική διαδικασία εξομάλυνσης”.

  Η Γερμανίδα καγκελάριος, ευχαριστεί και τον απερχόμενο Πρωθυπουργό και την ομάδα του, τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας πως “σε πολύ απαιτητικά χρόνια κατέστη εφικτό να διατηρούμε πάντα μια συνεργασία με εμπιστοσύνη και σεβασμό μεταξύ μας”".

  Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ναντίνε Κάλβεϊ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι “η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται στην λεγόμενη μεταπρογραμματική επιτήρηση” και ως εκ τούτου το Eurogroup ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. “Αυτό θα γίνει και σήμερα στο Eurogroup. Όλα τα υπόλοιπα στον κατάλληλο χρόνο”, δήλωσε η κυρία Κάλβεϊ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα