• Αχτσιόγλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού και ελάφρυνση των συμπολιτών μας

  4:55 μμ, Τετάρτη 16 Ιάν 2019 4:55 μμ, Τετάρτη 16 Ιάν 2019

  «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σημαίνει ψήφος για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ελάφρυνση των συμπολιτών μας από τα χρέη, την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία μας», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

  Η Βουλή, υπογράμμισε, «καλείται να πάρει μια εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση. Αν θα στηρίξει αυτή την Kυβέρνηση για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της και τη συνταγματική της θητεία έως τον Οκτώβριο του 2019. Αυτό είναι το ερώτημα, αυτό είναι το διακύβευμα από το οποίο κανείς δεν μπορεί να υπεκφύγει».

  Η Κυβέρνηση, σημείωσε η Υπουργός Εργασίας, υπήρξε πιστή στις δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από 4 χρόνια απέναντι στην κοινωνία «να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να το κάνουμε αυτό όχι αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες, αλλά προστατεύοντας τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Να θέσουμε τα θεμέλια για μία περίοδο δίκαιης ανάπτυξης στη χώρα, βασισμένη στην αξιοπρεπή εργασία και το στιβαρό κοινωνικό κράτος. Να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της διεθνούς απαξίας και υποτίμησης που είχε περιέλθει την προηγούμενη περίοδο, αναβαθμίζοντας τη θέση της στο διεθνές στερέωμα».

  Αναφερόμενη στο έργο της Κυβέρνησης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι από την 21 Αυγούστου 2018 επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις έχουν αύξηση στο μισθό τους. Επίσης, μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές για επιπλέον 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Θωράκισε, ακόμα, τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι σε φαινόμενα απλήρωτης εργασίας, έθεσε για πρώτη κανόνες για την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες, για την τήρηση των ωραρίων και τη δήλωση των υπερωριών. Μάλιστα μετά τις παρεμβάσεις αυτές οι επιχειρήσεις που δήλωσαν υπερωρίες υπερδιπλασιάστηκαν, με τον αριθμό τους να είναι μεγαλύτερος κατά 230% σε σχέση με το 2017.

  Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι «θέσαμε τα θεμέλια για την επίλυση μίας ιστορικής εκκρεμότητας που ταλάνιζε για δεκαετίες τις δύο χώρες. Θέσαμε τις βάσεις για να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο λαών με άξονα τη φιλία και την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, σεβόμενοι απολύτως την εθνική γραμμή που είχε διαμορφωθεί στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Και κυρίως χάρη στη συμφωνία αυτή η διεθνής θέση της χώρας έχει αναβαθμιστεί, αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα