• Ο πολιτικός κόσμος για την απώλεια της Ρίκας Βαγιάνη

  8:30 μμ, Τρίτη 07 Αυγ 2018 8:30 μμ, Τρίτη 07 Αυγ 2018

  Τη θλίψη του για τον θάνατο της Ρίκας Βαγιάνη εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

  «Mια αντισυμβατική αρχόντισσα ήταν η Ρίκα. Μορφωμένη, δημιουργική, ευαίσθητη, αιρετική, που ποτέ δεν επαναπαυόταν στις δάφνες της. Ρίκα σε ευχαριστούμε για όλα. Για τις ανησυχίες σου που ποτέ δεν έπαψαν να μας αφυπνίζουν. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που έκανες, για όλα αυτά που προσπάθησες, για όλα αυτά που έλεγες. Για το γέλιο σου που γέμιζε τις ψυχές μας αισιοδοξία, για τα ανυπέρβλητα κείμενα σου. «Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί η συνέχεια», έγραφες, «σημασία έχει ότι συναντηθήκαμε και δεν διασταυρωνόμαστε βουβοί, σαν πλοία μέσα στη νύχτα». Καλό ταξίδι κορίτσι μας, καλό ταξίδι. Αν και να ξέρεις ότι η απουσία σου άπλωσε και άλλα σύννεφα σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

  Η Ρίκα τον Σεπτέμβριο του ’15 επέλεξε να είναι υποψήφια με το Ποτάμι στην Μαγνησία. Στην νησιωτική Μαγνησία ήταν ο νους της – «ένα διαμάντι της Ελλάδας που πρέπει να πάρει την αξία που του αντιστοιχεί». Μετά έφυγε για την Αυστραλία και όταν γύρισε ανέλαβε Πρέσβειρα Απόδημου Ελληνισμού του Ποταμιού. Γιατί όπως έλεγε: «κάθε ελληνική κοινότητα που ξεπηδάει στο χάρτη του κόσμου, είναι για μας, εδώ στην Αθήνα πηγή δύναμης και ελπίδας».

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

  «Ο θάνατος της Ρίκας Βαγιάνη αποτελεί μια σημαντική απώλεια για τον χώρο της δημοσιογραφίας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

  «Η δημοσιογραφική καριέρα της Ρίκας Βαγιάνη ήταν εξαιρετικά πλούσια και πολυδιάστατη, καθώς δούλεψε σε εφημερίδες και περιοδικά, στην τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο, καταλήγοντας, αναφέρει: «Επιπλέον, η Ρίκα Βαγιάνη εργάστηκε και ως ηθοποιός, με ρόλους στο θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της».

  Το συλλυπητήριο μήνυμα του Βασίλη Λεβέντη

  Η Ένωση Κεντρώων και ο πρόεδρός της Βασίλης Λεβέντης εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον αδόκητο θάνατο της δημοσιογράφου Ρίκας Βαγιάνη.

  Η Ρίκα Βαγιάνη -σημειώνουν- αφιέρωσε όλη της τη ζωή στη δημοσιογραφία, την οποία και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά της.

  Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

  «Το ΚΚΕ, για το θάνατο της ηθοποιού και δημοσιογράφου Ρίκας Βαγιάνη, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει σε ανακοίνωση του για την απώλεια της γνωστής δημοσιογράφου του ΚΚΕ.

  Η ΔΗ.ΣΥ. για τη Ρίκα Βαγιάνη

  «Ναι, έφυγε μια λαμπρή δημοσιογράφος, ένας ανήσυχος καλλιτέχνης, η πολυτάλαντη Ρίκα θα μας λείψει», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη και προσθέτει: «Θα μας λείψουν το ήθος και η ποιότητα της δουλειάς της».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα