• Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς: Δεν θα δεχτώ καμία καθυστέρηση στην έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης- ΒΙΝΤΕΟ

  12:58 μμ, Τρίτη 03 Απρ 2018 12:58 μμ, Τρίτη 03 Απρ 2018

  Αυστηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί καμία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης έστειλε στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στους εμπλεκόμενους με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων,υπουργούς,ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  "Δεν αναμένεται κανένας εφησυχασμός. Περιμένω όλοι να εργαστείτε με αίσθημα ευθύνης γιατί τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση, είναι η τελευταία και πιθανές εκκρεμότητες δεν μπορεί να μετατεθούν στο μέλλον» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

  «Βούλησή μου είναι να μην δεχτώ καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και τεχνικά εμπόδια. Οποιος έχει αντιρρήσεις να τις εκφράσει τώρα. Εδώ δεν κρίνεται το ατομικό έργο κάθε υπουργού αλλά το συλλογικό μας στοίχημα και πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας»

  Θα δώσουμε ολες τις δυνάμεις μας για την ολοκλήρωση του προγράμματος,ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό βασικό ορόσημο είναι ο Αύγουστος και το τέλος των προγραμμάτων που είναι μια «μεγάλη τομή στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας».

  Όπως είπε, η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα και χωρίς παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα αλλάζει: επιτυγχάνει τρία χρόνια δημοσιονομική υπεραπόδοση και περνά στην εποχή της ανάπτυξης.

  «Η εξέλιξη δεν ήταν δεδομένη. Για να κλείσουμε το φαύλο κύκλο της οκταετούς επιτροπείας δουλέψαμε σκληρά και εξασφαλίσαμε τρεις βασικές προϋποθέσεις: αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας έναντι της διεθνούς κοινότητας, δημιουργήσαμε ευρωπαϊκές συμμαχίες για να σπάσει το ταμπού της λιτότητας στην Ευρώπη, εξασφαλίσαμε μια μακρά περίοδο πολιτικής σταθερότητας παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης», τόνισε.

  Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα οικονομικά μεγέθη που βελτιώνονται (ΑΕΠ, βιομηχανική παραγωγή, δείκτης PMI, τουρισμός) και στάθηκε στη μείωση της ανεργίας που περιορίστηκε κατά επτά μονάδες και σήμερα είναι κοντά στο 20%. «Δεν πανηγυρίζουμε αλλά δεν είναι και μικρό το κατόρθωμα».

  Για να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία, κατά τον ίδιο, πρώτη προϋπόθεση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και δεύτερη η προσέλκυση επενδύσεων. Για τις τελευταίες, ανέφερε ότι μόλις σε μια εβδομάδα ανακοινώθηκαν τρεις νέες επενδύσεις τριών δισεκατομμυρίων ευρώ (Deutsche Telekom, Fund με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΕΤΕπ).

  Μια τρίτη προϋπόθεση είναι η μόνιμη και σταθερή πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος και η δημιουργία του «μαξιλαριού ρευστότητας».

  «Τώρα είναι η ώρα για να εντείνουμε τις προσπάθειες και να ανταπεξέλθουμε στα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου», είπε στους υπουργούς του. «Η επιβράβευση θα είναι μεγάλη, τόσο συμβολικά όσο και πραγματικά γιατί έξοδος σημαίνει περισσότεροι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής».

  Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της το φθινόπωρο του 2019, ούτε καν οι ευρω-εκλογές του 2019 που θα διαψεύσουν όσους έσπευσαν να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς από δημοσκοπήσεις που διαμορφώνουν ψευδή εικόνα για τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.

  «Τα ζητήματα που καλείται να δώσει λύση η κυβέρνηση είναι πολλά και ταυτόχρονα. Το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην χάνουμε την στοχοπροσήλωσή μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

  «Η κυβέρνηση συγκροτήθηκε με κόμματα που έχουν διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο: την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Με βασικό συνδετικό ιστό την ειλικρίνεια και την κοινή πίστη στις δυνάμεις του ελληνικού λαού που δεν του άξιζε να τις στερεί ένα κύκλωμα διαπλοκής και διαφθοράς που μάλιστα είχε και τη βασική ευθύνη για την χρεοκοπία» υπογράμμισε Αλέξης Τσίπρας.

  Όπως είπε «αυτές είναι βασικές συντεταγμένες των στόχων και κάθε μέρα που περνά βρισκόμαστε πιο κοντά. Να μην επαναπαυθούμε γιατί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι τα πιο κρίσιμα, ούτε να αποπροσανατολιζόμαστε από το στόχο από την εξαιρετικά περίπλοκη διεθνή συγκυρία».

  Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα