• Ο Τσίπρας που τον... τρέμουν

  12:36 μμ, Παρασκευή 01 Ιουν 2012 12:36 μμ, Παρασκευή 01 Ιουν 2012

  "Αλέξης Τσίπρας, Ο Έλληνας που κάνει την Ευρώπη να τρέμει" είναι ο τίτλος του αμερικανικού περιοδικού Time, στο οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραχώρησε συνέντευξη.

  "Πριν λίγες εβδομάδες, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας 'σκοτεινός' πολιτικός της αντιπολίτευσης. Τώρα είναι αυτός που ταράσσει τις εξουσίες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται να σχηματίσει κυβέρνηση, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Από έφηβος - μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, ο Τσίπρας μεταμορφώθηκε σε έναν έξυπνο ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, προτάσσοντας την αντίθεσή του στις πολιτικές λιτότητας που η Ευρώπη έχει επιβάλλει στην Ελλάδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να κερδίσει αρκετές έδρες, ώστε να κυβερνήσει." αναφέρει στον πρόλογό του το Time.

  "Είστε πρόθυμοι να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές;" είναι η πρώτη ερώτηση που υποβάλλει η δημοσιογράφος του Time.

  "Είναι προφανές ότι η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία, έχει τις δικές της 'ιδιαιτερότητες' που έπαιξαν ρόλο, στο να καταστεί η κρίση αυτή, βαθύτερη. Πράγματι πρέπει να προβούμε σε μεταρρυθμίσεις, στο δημόσιο τομέα, στο φορολογικό σύστημα, στην καταπολέμηση της παραοικονομίας και της διαφθοράς. Για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων όμως, είναι απαραίτητη η συμβολή των πολιτών -και αυτό θα είναι εφικτό μόνο όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος." αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του.

  Στη συνέχεια η δημοσιογράφος του περιοδικού, ρωτάει τον κ.Τσίπρα, αν το γεγονός, ότι η Ελλάδα θέλει αφενός να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αφετέρου όμως, χωρίς να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας, σημαίνει ότι "απλώς τα θέλει όλα δικά της", -ο Αλέξης Τσίπρας, απαντά ως εξής:

  "Το να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, εφαρμόζοντας τα μέτρα λιτότητας, αποτελεί εξ ορισμού ένα παράδοξο. Η συνταγή της λιτότητας είναι λάθος. Το αντίθετο ισχύει: Αν η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας, θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα