• ΔΗΜΑΡ: "Η Ευρώπη άλλαξε..."

  1:11 μμ, Πέμπτη 24 Μάι 2012 1:11 μμ, Πέμπτη 24 Μάι 2012
  Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τις επικείμενες εκλογές:

  "Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει αυτή τη θετική κινητικότητα που παρατηρείται στο χώρο της Ευρώπης. Η Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι πράγματι υπάρχει αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη. Πρέπει να αξιοποιηθεί η κάθε πολιτική δύναμη.

  Η ΔΗΜΑΡ θα το κάνει με υπευθυνότητα, θα αξιοποιήσει αυτό το οποίο καταγράφεται ως πρόθεση και ως επιλογή να στηριχθεί η Ελλάδα, να στηριχθεί για την ανάπτυξή της, να στηριχθεί από την αποδέσμευση των επαχθών όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, να διαπραγματευτεί και να αξιοποιήσει υπαρκτές δυνατότητες για την διαμόρφωση συμμαχιών.

  Η Ελλάδα στις εκλογές της 17η Ιουνίου πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, κυβέρνηση προοδευτικής κατεύθυνσης, κυβέρνηση με προοδευτική πολιτική για την αντιμετώπιση των τεράστιων ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας , μιας κοινωνίας που είναι τεμαχισμένη και βεβαίως για το ξεκίνημα της διαδικασίας που είναι δυνατόν να βγάλει την χώρα από τους εξαιρετικά δυσμενείς όρους του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

  Η Δημοκρατική Αριστερά από θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και στην κοινωνία θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκηθεί μια τέτοια προοδευτική πολιτική."

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα