• Στο Σικάγο ο Φ.Φραγκούλης

  4:01 μμ, Κυριακή 20 Μάι 2012 4:01 μμ, Κυριακή 20 Μάι 2012

  Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Προεξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο μαζί με εκπροσώπους της Ομογένειας παρευρέθη ο υπουργός Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο κ. Φραγκούλης -μεταξύ άλλων- είπε στους Έλληνες της Ομογένειας ότι:

  "Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να παρευρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση της Ελληνικής ομογένειας της πόλης του ΣΙΚΑΓΟ, με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

  Με την ευκαιρία της 25ης Συνόδου του ΝΑΤΟ, μετέφερα νωρίτερα την άφιξή μου εδώ, προκειμένου να βρεθώ μαζί σας.

  Η σκέψη όλων των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα είναι κοντά σας, κοντά στην απανταχού Ομογένεια, που με το ακλόνητο φρόνημα και τη βαθιά ριζωμένη εθνική της συνείδηση αποτελεί σημαντική δύναμη ευημερίας και προόδου, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τη μητέρα πατρίδα.

  Ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί, αναμφισβήτητα στο σύνολό του, ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Έθνους, που είναι αλήθεια ότι υπήρξε πάντα και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα, Έθνος της Διασποράς. Μας συνδέουν άρρηκτοι αδελφικοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί και θρησκευτικοί δεσμοί, οι οποίοι επιβεβαιώνονται και ανανεώνονται συνεχώς.

  Η δυναμική σας παρουσία παρέχει τα εχέγγυα ότι θα συνεχίσετε να ανταπεξέρχεστε με την ίδια επιτυχία στις ποικίλες προκλήσεις των καιρών, ούτως ώστε ο Ελληνισμός να ισχυροποιείται διαρκώς και να βελτιώνει τη διεθνή του θέση."

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα