• Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας είναι σαν να προκαλεί τους Γερμανούς

  1:12 μμ, Τετάρτη 09 Δεκ 2015 1:12 μμ, Τετάρτη 09 Δεκ 2015

  Για αντιφάσεις στην πολιτική του πρωθυπουργού, έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 αναφερόμενος στην κόντρα της κυβέρνησης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

  Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η θέση του Αλέξη Τσίπρα για το ΔΝΤ προκαλεί τη γερμανική πλευρά και αποτελεί «αιτία πολέμου».

  Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός μιλώντας για τη σύγκρουση που ξέσπασε ξαφνικά ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών με αφορμή τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε:

  «Νομίζω όλοι οι Ευρωπαίοι κατά βάση θα θέλαμε η Ευρώπη να μπορεί μόνης της να επιλύει τα προβλήματα, χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όμως, για να μπορέσει ο πρωθυπουργός να επιτύχει ένα πολιτικό στόχο πρέπει να ξέρει και πως δουλεύει το παιχνίδι στην Ευρώπη. Όταν λοιπόν βγαίνει ο κ. Πρωθυπουργός στην ΕΡΤ και το λέει με τέτοιο κατηγορηματικό τρόπο, είναι σαν να προκαλεί την γερμανική πλευρά. Ξέρετε, το ΔΝΤ στην Ευρώπη το έχουν φέρει οι Γερμανοί, για να μην κοροϊδευόμαστε. Αυτοί το θέλουν, οι υπόλοιποι δεν το θέλουν και τόσο πολύ. Αλλά ειδικά ο κ. Σόιμπλε από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι “εγώ για να έχω αξιοπιστία πρέπει να έχω το ΔΝΤ”. Άρα όταν ο κ. πρωθυπουργός μίλησε με τόση ένταση κατά του ΔΝΤ προφανώς θα έπρεπε να υπολογίσει ότι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση».

  Και πρόσθεσε: «Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι εδώ υπάρχει και μία αντίφαση στην πολιτική του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας στο ζήτημα του χρέους, το οποίο είχε αναγορεύσει στο παρελθόν ως το “νούμερο 1” ζήτημα για την Ελλάδα, πάντα θεωρούσε ως σύμμαχό του και υπό μία έννοια είχε και δίκιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Που είναι ο μόνος από τους τρεις θεσμούς που μιλούσε συνέχεια για την ανάγκη να απομειωθεί το ελληνικό χρέος. Άρα εδώ υπάρχει και μία εσωτερική αντίφαση στην τακτική την οποία ακολουθούμε. Νομίζω όλα ξεκινούν από μία φράση κλειδί:Το μνημόνιο το οποίο ψήφισε ο κ. Τσίπρας το καλοκαίρι στην πρώτη παράγραφο έλεγε ότι πρέπει να αποδείξει η ελληνική κυβέρνηση ότι έχει την “ιδιοκτησία του προγράμματος”. Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας δίνει συνέντευξη και μιλάει ανάποδα, ως να μην έχει δηλαδή την ιδιοκτησία του προγράμματος, αυτό για τη Γερμανία γενικά, αλλά ειδικά για την τρόικα, είναι αιτία πολέμου».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα