• Θεοδωράκης: Αν δεν έχεις μπόι δεν μπορείς να τα βάλεις με τα τέρατα

  5:24 μμ, Τετάρτη 16 Σεπ 2015 5:24 μμ, Τετάρτη 16 Σεπ 2015

  Την εκτίμηση ότι το Ποτάμι θα βγει δυνατό από τις κάλπες, διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης , κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης ενόψει των εκλογών. Έβαλε το δίλλημα προς τους πολίτες για τη ψήφο της Κυριακής: «Θα γυρίσουμε προς τα πίσω ή θα πάμε προς τα μπρός με το Ποτάμι» και πρόσθεσε ότι πρέπει να σκεφθούν καλά και να ενισχύσουν το Ποτάμι για να σταθεροποιηθεί η χώρα.

  Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ποσοστό του κόμματός του θα είναι μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο παραδεχόμενος ότι «αν πάμε κάτω από το ποσοστό του Ιανουαρίου, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα». Τόνισε ότι διεκδικούν ποσοστό του 10% για να μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις. «Αν δεν έχεις μπόι δεν μπορείς να τα βάλεις με τα τέρατα, γι αυτό χρειαζόμαστε τις 30 έδρες ώστε να μην μπορεί ο ισχυρότερος να επιβάλλεται στους μικρότερους», σημείωσε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς την επομένη των εκλογών.

  Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια πολιτική συμφωνία- δέσμευση η οποία θα αποτελείται από τρεις άξονες:

  -Να μην γίνουν εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια.

  -Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας.

  -Να απαγκιστρωθούν τα κόμματα από τους κομματικούς στρατούς.

  Επίσης κατέστη σαφές ότι η στάση του Ποταμιού θα καθοριστεί κι από τη συμφωνία στα θέματα Παιδείας καθώς, όπως είπε, «όλες οι χώρες που ήταν σε μνημόνιο έκαναν μεγάλες αλλαγές στη Παιδεία». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι έχει κατά νου να προτείνει και τον νέο υπουργό Παιδείας στη νέα κυβέρνηση χωρίς όμως να ανακοινώσει το όνομά του παρότι του ζητήθηκε πιεστικά.

  Παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα του Ποταμιού με οκτώ οικονομολόγους ( Μ. Ματσαγγάνης, Π. Τσακλόγλου, Αν. Λυμπεράκη, Θ. Θεοχάρης, Θ. Σκόκος, Σ. Μούγερ, Γ. Παγουλάτος, Ε. Μυριβήλη) που το επεξεργάστηκαν παρόντες, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «απόλυτη προτεραιότητα για το Ποτάμι είναι οι χαμένοι των Μνημονίων, οι άνθρωποι της ανεργίας και οι μικρομεσαίοι που χάνουν τις δουλειές τους, τα νέα παιδιά κυρίως που δεν βλέπουν μέλλον σε αυτή τη χώρα. Δεν είμαστε όμως εδώ για τα συνθήματα, είμαστε εδώ για να πούμε συγκεκριμένες προτάσεις, συγκεκριμένες λύσεις και θα ακούσετε τους ανθρώπους που τόσους μήνες συνεργάζομαι. Θα σας πω κάτι παράδοξο, αυτοί οι άνθρωποι που είναι εδώ δεν είναι Ποτάμι. Τι εννοώ; Δεν είναι Ποτάμι με την έννοια του μέλους όλοι, και αυτή είναι η διαφορά μας σε σχέση με τα άλλα κόμματα».

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι δεν θα ακολουθήσει το θολό κλίμα των άλλων κομμάτων για τη σκανδαλολογία παρατηρώντας ότι όλοι τάσσονται γενικά κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, όταν όμως η συζήτηση πάει να γίνει συγκεκριμένη τα μεγάλα κόμματα σιωπούν. «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν θρέψει τη διαφθορά και δεν μιλούν συγκεκριμένα», είπε.

  Αναφερόμενος στα όσα του καταμαρτύρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι διεκδικεί την εκπροσώπηση της τρόικας και της διαπλοκής, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε ότι η τέως πρόεδρος της Βουλής, ως δικηγόρος είχε υπερασπιστεί βιαστές γυναικών.

  «Υπάρχουν αντίστοιχες υποθέσεις που έχει ασχοληθεί το γραφείο της. Ενοχλείται γιατί ως δημοσιογράφος το αποκάλυψα. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια θέματα που θα έκαναν πιπεράτη την προεκλογική περίοδο. Δεν θέλω όμως να το κάνω», ανέφερε.

  Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την τεχνική εταιρεία του Αλέκου Φλαμπουράρη ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Να δοθεί στη δημοσιότητα η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης των μετοχών που κατείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην τεχνική εταιρία «Διάτμηση», διαμηνύοντας παράλληλα στον Αλέξη Τσίπρα ότι γνωρίζει και για άλλες υποθέσεις υπουργών και καλό θα ήταν ο τέως πρωθυπουργός να σταματήσει να πετάει λάσπη»..

  Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για αυτές τις υποθέσεις, αποφεύγοντας ωστόσο, να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την χθεσινή αναφορά του, ότι συγγενικά πρόσωπα του Αλέξη Τσίπρα πήραν δημόσια έργα το τελευταίο διάστημα.

  «Είμαστε τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές. Δεν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε άλλο αυτή τη συζήτηση», είπε και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για πράγματα που αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες. Ήταν ενήμερος από μένα για την υπόθεση Χαϊκάλη, ήταν ενήμερος για τις παροχές κάποιων υπουργών του προς συγκεκριμένα συμφέροντα».

  Ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θέλει να μεταβάλει τη συζήτηση σε προσωπική αντιδικία, ότι απαιτείται ελάχιστη ειλικρίνεια και ταπεινότητα και ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να ασχοληθεί με τα σκουπιδάκια που υπάρχουν στο σπίτι του αντί να ασχολείται με τα άλλα σπίτια πετώντας λάσπη».

  Διαβάστε επίσης:

  Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα