• Παππάς: Η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία

  10:13 πμ, Δευτέρα 20 Ιουλ 2015 10:13 πμ, Δευτέρα 20 Ιουλ 2015

  Σαφές μήνυμα στους διαφωνούντες στέλνει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση» ωστόσο «η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία». Σε συνέντευξη του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" προσθέτει επίσης ότι «η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ»

  «Στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνεται η αλλαγή νομίσματος α λα Σόιμπλε, ούτε τα μνημόνια της δραχμής. Πολύ περισσότερο ανεξήγητες πολιτικές επιλογές του τύπου “στηρίζω άρα καταψηφίζω”» σημειώνει ο κ. Παππάς

  Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι «η προτεραιότητα δεν είναι άλλη από την ολοκλήρωση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. Η κυβέρνηση εξάντλησε τα όρια της διαπραγμάτευσης, της εντολής και της αντοχής του λαού. Προτεραιότητά μας είναι να ανασχεθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της συμφωνίας. Είναι η προστασία των αδυνάμων. Είναι η πυροδότηση της συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων. Όσο για τις εκλογές, είναι λογικό να αναπτύσσονται σενάρια όταν τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία. Μην περιμένετε λοιπόν να κοπάσουν».

  Σε ερώτηση σχετικά με το αν η παρούσα κυβέρνηση θα υλοποιήσει ή θα επικυρώσει απλώς τη συμφωνία για να την εφαρμόσουν κάποιοι άλλοι, ο Νίκος Παππάς απάντησε ότι «ο λαός μας έχει καταλάβει ότι υπήρξε υπερπροσπάθεια από την κυβέρνηση στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Στο πλαίσιο λοιπόν της συμφωνίας το ερώτημα είναι αν χρειάζεται μια κυβέρνηση που μπορεί να χτυπήσει τα κακώς κείμενα της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της διαφθοράς ή αν πρέπει να υπάρξει παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού. Όσοι ονειρεύονται ανατροπή της κυβέρνησης και του Τσίπρα, θα πρέπει να περιμένουν για πολύ ακόμα. Προφανώς και δεν θα αποφύγουμε τις ευθύνες μας. Έχουμε αν μη τι άλλο αποδείξει ότι δεν είμαστε ευθυνόφοβοι».

  Απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν «μη βιώσιμο» το πακέτο μέτρων και τη συμφωνία, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, με συνεχή διαπραγμάτευση και σταθερότητα στην οικοδόμηση συμμαχιών μπορούμε να αφήσουμε την προπαγάνδα του Grexit στον κ. Σόιμπλε και σε ορισμένους εμμονικούς του ΔΝΤ. Το πακέτο έχει πολλά προβλήματα, αλλά η ψύχραιμη σύγκρισή του με τα δύο μνημόνια δείχνει ότι και δυνατότητες υπάρχουν και ανάγκη να αξιοποιηθούν. Δείχνει επίσης ότι η κλίμακα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται είναι πολύ μικρότερη».

  Διαβάστε επίσης:

  Παππάς: Να καταστήσουμε ανενεργά τα σενάρια της παρένθεσης - ΒΙΝΤΕΟ

  Το πολυνομοσχέδιο της Τετάρτης κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα