• Μητσοτάκης: Η κατάσταση στη ΝΔ δεν είναι η καλύτερη

  2:26 μμ, Δευτέρα 25 Μάι 2015 2:26 μμ, Δευτέρα 25 Μάι 2015

  «Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση, με κάποιο τρόπο, θα καταφέρει να πετύχει μία συμφωνία. Η συμφωνία αυτή δεν θα είναι μία ιδιαίτερα καλή συμφωνία, θα είναι μία επώδυνη οπισθοχώρηση σε σχέση με τα κεκτημένα της χώρας. Έχω, όμως, πολύ βάσιμες αμφιβολίες αν αυτή η συμφωνία μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

  Αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

  «Αν εξαρτάται από τις ψήφους της ΝΔ η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η ΝΔ θα κάνει το καθήκον της. Βεβαίως θα υπερψηφίσουμε. Από τη στιγμή που εξαρτάται από τις ψήφους μας, σημαίνει ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απολέσει τουλάχιστον 13 βουλευτές, άρα την επόμενη μέρα θα τίθεται εκ των πραγμάτων ζήτημα δεδηλωμένης. Κατά συνέπεια, θεωρώ πιθανή την υπερψήφιση της συμφωνίας, εφόσον τελικά αυτή έρθει στη Βουλή και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης». «Σε περίπτωση, όμως, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλειες, είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να συνεχίζει να κυβερνά με αυτή την πλειοψηφία, οπότε θα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Είτε θα αναζητηθεί άλλη κυβέρνηση με άλλη πλειοψηφία από αυτή τη Βουλή, είτε η χώρα νομοτελειακά θα οδηγηθεί σε εκλογές» πρόσθεσε.

  Σχετικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ τόνισε:

  «Η κατάσταση στη ΝΔ δεν είναι η καλύτερη. Δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ούτε να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας. Η άποψή μου είναι ότι η ΝΔ δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, δεν θα αφανιστεί δηλαδή. Το ΠΑΣΟΚ βαίνει προς αφανισμό. Αλλά από την άλλη, αν δεν αλλάξει δραστικά, θα είναι ένα μεσαίο κόμμα, το οποίο δεν θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μία πειστική εναλλακτική τη στιγμή που θα καταρρεύσει το παραμύθι, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είπε στους Έλληνες πολίτες προεκλογικά. Αυτήν τη στιγμή, εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτά, συζητάμε για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εντός του Ιουνίου. Ένα κόμμα δεν αναγεννάται. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του κόμματος, σε συνεννόηση και σε ευθυγράμμιση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα κάνει το σωστό».

  Όσον αφορά στον τρόπο λήψης της απόφασης για τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε:

  «Είναι δεδομένο ότι θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και είναι απόφαση και του Πολιτικού Συμβουλίου ότι θα υπάρξει συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για το ζήτημα αυτό. Και το 2012 δεν συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, άσχετα αν τελικά αυτή η διαδικασία είχε τραυματικές συνέπειες για τη ΝΔ. Δεν εκτιμώ, όμως, ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο αυτήν τη φορά. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σήμερα είναι μία διάσπαση της ΝΔ. Γι' αυτό και οι πολύ αρνητικές προβλέψεις ότι η ΝΔ θα γίνει ΠΑΣΟΚ, προσωπικά ως νεοδημοκράτη, ως στέλεχος αυτού του κόμματος, με ενοχλούν».

  Διαβάστε επίσης:

  Σκληρή κριτική Δένδια για τα ποσοστά της ΝΔ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα