• Σε θέση μάχης οι δελφίνοι - Τι λέει ο Καραμανλής

  7:23 πμ, Κυριακή 10 Μάι 2015 7:23 πμ, Κυριακή 10 Μάι 2015

  Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

  Σε θέση μάχης βρίσκονται οι «δελφίνοι» και αναμένουν την συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών προκειμένου να ξεκινήσουν οι διεργασίες για το ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του κόμματος.

  Στην πρώτη δημοσκόπηση για την επόμενη μέρα στη ΝΔ που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB και δημοσιεύει σήμερα η Realnews οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι θέλουν στο τιμόνι της ΝΔ τον Κώστα Καραμανλή ή την Ντόρα Μπακογιάννη.

  Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με την «Καθημερινή» δεν κρύβει τον έντονο προβληματισμό του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ τηρεί στάση ουδετερότητας για τα εσωκομματικά της ΝΔ. «Ο ίδιος παραμένει αμετακίνητος στις πιέσεις που δέχεται να αναλάβει πρωτοβουλίες στο εσωκομματικό πεδίο, δεν έχει μεταβάλλει άποψη για τη δική του μη εμπλοκή και ενεργοποίηση, σε πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ προφανώς έχει σαφή εικόνα για το σύνολο των στελεχών του κόμματος» αναφέρει στο ρεπορτάζ η εφημερίδα.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι προέχει το εθνικό συμφέρον και δεν φαίνεται μέχρι στιγμής διατεθειμένος να ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες καθώς κανένα στέλεχος δεν έχει θέσει στα όργανα του κόμματος θέμα ηγεσίας.

  «Είμαστε το πιο αξιόπιστο αντίβαρο απέναντι στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Σήμερα και γνωρίζουμε τα λάθη που κάναμε και γνωρίζουμε ακριβώς που πετύχαμε. Και από τα δύο γίνεται κανείς σοφότερος. Αυτή η γνώση και αυτή η εμπειρία είναι εφόδια πολύτιμα για την πορεία μας από δω κι πέρα. Ώστε με ενότητα και με αποφασιστικότητα να μπούμε πάλι στη πρωτοπορία των εξελίξεων» είπε ο Αντώνης Σαμαρά στην ομιλία του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Ξάνθη.

  Την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη της ΝΔ με μπαράζ συνεντεύξεων τους αμφισβητούν τον Αντώνη Σαμαρά καθώς βλέπουν σε όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ότι παρά τα κυβερνητικά λάθη και τις αστοχίες η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί καθώς όπως λένε έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τους πολίτες.

  Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τάσσεται υπέρ ενός ανοικτού συνεδρίου και τονίζει: «Έχουμε προχωρήσει στον αναγκαίο εσωτερικό διάλογο που θα αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν και θα επανακαθορίσει το στίγμα μας».

  Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην «Αγορά» υποστηρίζει πως η επίτευξη μιας συμφωνίας θα φέρει εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ. «Δεν εισπράττει απ’ τη φθορά του Τσίπρα λόγω της ακινησίας της. Χρειάζεται επειγόντως όχι απλό επικοινωνιακό λίφτινγκ, αλλά πολιτική ανακυττάρωση. Νέο αφήγημα, νέες δυνάμεις, νέες κοινωνικές συμμαχίες»

  Ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στην «ΕΡΑ» κάλεσε εκ νέου τον Αντώνη Σαμαρά «να ανοίξει τον διάλογο ο οποίος θα μας εξηγήσει γιατί φθάσαμε σ’ αυτή τη συντριπτική ήττα μας» και πρόσθεσε με νόημα «Η δική μου προσωπική και ιδεολογική αναφορά είναι στη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή του 45, 46, 47% εκεί που μας έφθασαν οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής. Αρνούμαι να αποδεχθώ ότι το φυσικό μας εκλογικό όριο είναι το 18, 26 ή 27% στο οποίο κινούμαστε. Αυτά τα πράγματα δεν συνιστούν λογική σκέψη για τη μεγάλη Κεντροδεξιά».

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει στην «Ημερησία» πως η ΝΔ θα πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα. «Η ανασυγκρότηση της ΝΔ είναι αναγκαία και θα συντελεστεί. Το καταστατικό προβλέπει ξεκάθαρα τις σχετικές διαδικασίες που θα ενεργοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αυτό που κυρίως απαιτείται η είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Μέσα στο κόμμα, στην κοινωνία, στο πολιτικό σύστημα συνολικά.»

  Η Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξη της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής τονίζει: «Χρειάζεται μια συνολική ανασυγκρότηση ολόκληρης της κεντροδεξιάς. Είναι κρίσιμη η περίοδος και δεν έχουμε χρόνο για συνέδρια και ομφαλοσκοπήσεις. Σε δεύτερο χρόνο και όταν τα πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, μπορούμε να δούμε και τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου. Να μιλήσουμε για τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική του κόμματος».

  Πηγή: real.gr

  Διαβάστε επίσης:

  Μητσοτάκης: Θετική ψήφος μας στη συμφωνία δεν σημαίνει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

  Δραγασάκης: Να επιμείνουμε σε μια καθαρή λύση

  Ασημακοπούλου: Να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τη συμφωνία

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα