• Θεοδωράκης: Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη

  2:21 πμ, Δευτέρα 19 Ιάν 2015 2:21 πμ, Δευτέρα 19 Ιάν 2015

  «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη» ανέφερε από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης που είχε το βράδυ της Κυριακής στο κινηματοθέατρο Αστόρια της πόλης.

  Παράλληλα είπε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στον Σαμαρά ή στον Βενιζέλο για να διαπραγματευτούν μόνοι τους την υπόθεση της χώρας.

  «Η προοδευτική Κρήτη έχει υποχρέωση να αναδείξει το Ποτάμι, τον μεγάλο ισχυρό παράγοντα αυτής της χώρας την ερχόμενη Κυριακή», «η Κρήτη πάντα στήριζε το Ποτάμι και σήμερα είναι μία ευκαιρία να πάρει ώθηση από το νησί», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης

  Κατά τη συζήτηση ξεκαθάρισε ότι "δεν διαπραγματευόμαστε την Ευρώπη ή το ευρώ. Θα είμαστε στην Ευρώπη, θα έχουμε το ευρώ".

  Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοψήφισμα που έχει προταθεί από τον Παπανδρέου, είπε: «Η πρόταση δημοψηφίσματος είναι ανέντιμη. Προτείνεις δημοψήφισμα όταν υπάρχει δίλημμα στον ελληνικό λαό όχι αν αποτύχει η πολιτική σου»

  Όπως υπογράμμισε, σε λίγες ημέρες από τις εκλογές η Ελλάδα πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις λέγοντας ότι πρέπει να πούμε κάποια ναι και όχι και διευκρίνισε ότι το Ποτάμι:

  «Έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν έχει σχέση με τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά διαπραγματευτική, οικονομολόγους, που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές επιτροπές για ν' αποφασίσουμε τι θα πρέπει να πούμε. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι στις 26 του μήνα πρέπει να γίνει μία μεγάλη συζήτηση με αρχηγούς κομμάτων στην Ελλάδα, μία μικρή εσωτερική διαπραγμάτευση για να βάλουμε τα ελληνικά αιτήματα που θα βάλουμε μετά στο εξωτερικό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

  Επίσης ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ξανά και ξανά εκλογές θα ήταν καταστροφή, λέγοντας πως δεν υπάρχουν λεφτά για νέα εκλογική αναμέτρηση

  «Εμείς λέμε ότι δεν θ' αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο. Εμείς, εάν είμαστε η ισχυρή τρίτη δύναμη και πάρουμε την τρίτη εντολή, θα βγούμε από το αδιέξοδο. Θα κάνουμε μία αποδεκτή πρόταση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

  Παράλληλα οκ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί το μέλλον της χώρας μόνος του, όπως δεν έχει εμπιστοσύνη, συνέχισε, σε Σαμαρά και Βενιζέλο να διαπραγματευτούν μόνοι τους, λέγοντας ακόμη πως η υπόθεση της χώρας δεν ανήκει ούτε στο 30 αριστερά, ούτε στο 30 δεξιά αλλά χρειάζεται μία μεγάλη πλειοψηφία, γιατί οι δεσμεύσεις και τα κόστη θα δεσμεύσουν όλο τον ελληνικό λαό.

  Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η Ελλάδα έχει πλούτο, τους ανθρώπους της και τη γη, ενώ τα λεφτά σε ένα μεγάλο μέρος σπαταλήθηκαν από το παλιό σύστημα σε μη αναπτυξιακά έργα και στα δικά τους παιδιά. «Λογιστικά , συμπλήρωσε, δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις και μισθούς. Λεφτά υπάρχουν στη φοροδιαφυγή και είμαστε η μόνη χώρα που αρνούμαστε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών».

  Εξάλλου ο κ. Θεοδωράκης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων για την ανεργία, τους αγρότες, τον τουρισμό, την ανάπτυξη, όπου επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος του και έριξε ευθύνες στο παλιό πολιτικό σύστημα και μίλησε για λάθος πολιτικές που έδιωξαν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

  «Η προτεραιότητα για εμάς είναι δουλειές. Με τις επενδύσεις θα έρθουν και οι δουλειές. Αυτό θέλουμε, αυτό τονίζουμε, αυτό σχεδιάζουμε και σ' αυτό μπορεί να μας βοηθήσει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ αλλά και το πακέτο του Γιούνκερ», υπογράμμισε.

  Ο κ. Θεοδωράκης ακόμη διευκρίνισε ότι το Ποτάμι δεν δημιουργήθηκε για να στηρίξει τα προγράμματα των άλλων κομμάτων, αφού υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα.

  Επίσης αναφέρθηκε στους υποψηφίους του μιλώντας για νέους ανθρώπους αλλά και για τους παλιούς που έχουν θετικό παρελθόν, ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος του Ποταμιού δεν είναι "ο αρχηγός της παρέας να πάρει την εξουσία" και δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως πρέπει να καταργηθούν οι κομματικοί μηχανισμοί από τα πανεπιστήμια, την κυβέρνηση και τον συνδικαλισμό.

  Ο Σταύρος Θεοδωράκης, πριν από την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο, έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης συνομιλώντας με πολίτες.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα