• «Διέσωσαν» έμπορο ναρκωτικών

  7:33 πμ, Δευτέρα 29 Απρ 2013 7:33 πμ, Δευτέρα 29 Απρ 2013

  «Διέσωσαν» έμπορο ναρκωτικών

  Του Χαράλαμπου Μπελιά

  Ανενόχλητος συνεχίζει να εργάζεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης ο 39χρονος Νικόλαος Kατιρτζής, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες συνελήφθη για δεύτερη φορά για ναρκωτικά. Μάλιστα είχε συλληφθεί και στο παρελθόν με την κατηγορία της εμπορίας και είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για να συνεχίσει και πάλι να εργάζεται στο νοσοκομείο. Και όλα αυτά με ομόφωνη απόφαση του δεκαμελούς διοικητικού συμβουλίου -ανάμεσά τους και δύο μέλη του που αργότερα εξελέγησαν βουλευτές- του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας Πελοποννήσου.

  Τα μέλη που το 2004 υπέγραψαν την απόφαση είναι ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής -που τότε ήταν πρόεδρος του ΠεΣΥΠ Πελοποννήσου- Οδυσσέας Βουδούρης, ο τότε αντιπρόεδρος Ιωάννης Λαουδιάς, αλλά και ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. Επίσης, υπογράφουν και τα υπόλοιπα μέλη Ιφιγένεια Συκαρά, Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, Γεώργιος Ρουμελιώτης, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, Αναστάσιος Γκόφας και Θεόδωρος Πισιμίσης.

  Εμπορία ηρωίνης

  Ο Κατιρτζής συνελήφθη, μαζί με ένα ακόμα άτομο, στις 11 Απριλίου μέσα στο σπίτι του στην Τρίπολη. Κατά την έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19,3 γραμμάρια ηρωίνης, καθώς και δύο πλαστικά καπάκια μικρού μεγέθους με υπολείμματα ηρωϊνης. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχόλησε τις Αρχές. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, «είχε κατηγορηθεί πάλι στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, και μάλιστα για εμπορία ηρωίνης. Για τον λόγο αυτό τελούσε υπό περιοριστικούς όρους έως τις αρχές του 2008».

  Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το σχετικό διαβιβαστικό, «ο βαθμός επιτήδευσής τους (σ.σ.: Κατιρτζή και συνεργού) στην εμπορία ηρωίνης σε υποψήφιους τοξικομανείς αποδεικνύεται από το γεγονός της ύπαρξης αυτοσχέδιων δοσοποιητών, με τους οποίους μετρούσαν τις προς πώληση ποσότητες ηρωίνης, αποφεύγοντας να έχουν ζυγαριά ακριβείας, η οποία σε ενδεχόμενο έλεγχο από τις Αρχές θα επιβάρυνε ποινικά τη θέση τους». Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού αναφέρεται ότι η «κατασχεθείσα ποσότητα αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 100 δόσεις ηρωίνης, τις οποίες προόριζαν για διακίνηση σε τοξικομανείς της Τρίπολης».

  Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η δικογραφία κοινοποιήθηκε και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, το οποίο «παρακαλείται για τις δικές του ενέργειες, καθ’ όσον τυγχάνει υπάλληλος του ανωτέρω, γνωστοποιώντας σε εμάς τα αποτελέσματα αυτών».

  "Διέσωσαν" έμπορο ναρκωτικών

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα