• «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» σε περιοδεία

  5:06 μμ, Τρίτη 14 Μάι 2019 5:06 μμ, Τρίτη 14 Μάι 2019

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Η εταιρία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ. Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο που απαρτίζεται από τους καίριους Θανάση Βισκαδουράκη,Σοφία Βογιατζάκη, Χρήστο Τριπόδη, Μάρα Δαρμουσλή,Κατερίνα Θεοχάρη και τον σαρωτικό Γιώργου Γαλίτη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αγοράς.

  Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”, το “Μαλλί με Μαλλί” είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που υπόσχεται να φέρει λυτρωτικό γέλιο μέσα στο καλοκαίρι. Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.

  Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

  Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

  Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Χρήστος Τριπόδης.

  Παίζουν: Γιώργος Χατζής, Δημήτρης Αγοράς και Αλέξης Βιδαλάκης.

  Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ

  Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς

  Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

  Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα

  Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

  Παραγωγή: ΜΕΘΕΞΙΣ, Χρήστος Τριπόδης

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα