• Οι πρώτες φωτογραφίες της «Φθινοπωρινής ιστορίας» με Γεραλή-Τσάγκα

  5:17 μμ, Τρίτη 09 Οκτ 2018 5:17 μμ, Τρίτη 09 Οκτ 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Με μια εξαιρετικά φιλόδοξη παράσταση θα γιορτάσει τα γόνιμα σαραντάχρονά του το θέατρο «Κνωσσός».Η πολυτάλαντη Μάνια Παπαδημητρίου ετοιμάζει με μεράκι την «Φθινοπωρινή ιστορία» του Αρμπούζωφ με πρωταγωνιστές την εξαιρετική Άννα Γεραλή και τον καίριο Λάμπρο Τσάγκα! Έχει κι άλλο δυνατό άσσο η υποσχόμενη αυτή δουλειά:τον Σταμάτη Κραουνάκη που θα τη ντύσει με μουσικές κι ένα τραγούδι του γερό! Την μετάφραση του έργου έχει κάνει η Παυλίνα Γαλανοπούλου,την σκηνογραφία,το video art και τα κοστούμια η Χριστίνα Οικονόμου,τους φωτισμούς ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.Πρεμιέρα τον Νοέμβρη!

  Η «Φθινοπωρινή Ιστορία» του Αρμπούζωφ είναι μια τρυφερή ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές που δείχνει πώς ο έρωτας και η ανάγκη για ζωή μπορεί να νικήσει το χρόνο και το βάρος του και να μας γεμίσει αισιοδοξία και κουράγιο. Με την ευαίσθητη, σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Μάνιας Παπαδημητρίου το έργο του Αρμπούζωφ παίρνει άλλη διάσταση. Όπως η ίδια αναφέρει : «Είναι η ιστορία που μας λεει πως η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από μας και συχνά μας κάνει δώρα που μοιάζουν παράταση χρόνου. Σαν μια πίστα παιχνιδιού μέσα στην οποία κερδίζεις ακόμα δυο ζωές. Μέσα σε μια ψηφιακή πραγματικότητα οι δυο ήρωες του έργου συναντιούνται και συγκρούονται για να συμφιλιωθούν και να αγαπηθούν με τον πιο ανάποδο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κάνεις».

  40 χρόνια Θέατρο Κνωσός

  Το «Θέατρο Κνωσός» συμπληρώνει φέτος σαράντα χρόνια ιστορίας, 1978-2018, ξεκινώντας ως «Παλκοσένικο» με δημιουργούς τον Χρίστο και τον Λάμπρο Τσάγκα, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα με την επωνυμία «Θέατρο Κνωσός». Στα σαράντα χρόνια πορείας του περισσότεροι από 800 καλλιτέχνες, συνεργάστηκαν σε κλασσικά και σύγχρονα έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου .To «Θέατρο Κνωσός» μπαίνει σε μια νέα εποχή και το γιορτάζει.Η νέα θεατρική σεζόν λοιπόν θα είναι μια γιορτή διαρκείας στο ιστορικό «Κνωσός» με πολλές δράσεις , με φίλους και με συνεργάτες που συνετέλεσαν στη πορεία του και συνέτειναν να αντέξει στο χρόνο και στις άγονες μέρες της οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα