• Διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

  7:19 μμ, Τετάρτη 06 Απρ 2016 7:19 μμ, Τετάρτη 06 Απρ 2016

  Ποινή διαγραφής από τo πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επιβλήθηκε σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ για τη στάση τους την περίοδο του δημοψηφίσματος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες στο Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη επιβλήθηκε η ποινή διαγραφής από την ΕΣΗΕΑ για 18 μήνες, στον Άρη Πορτοσάλτε ποινή διαγραφής ενός έτους, στον Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτη της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6») ποινή διαγραφής έξι μηνών.

  Έντονη ήταν η αντίδραση του Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος έγραψε στο twitter:

  “Μετά τη διαγραφή μου απο το Π.Σ της ΕΣΗΕΑ μαζεύω και τα πράγματα μου για το ...ξερονήσι”.

  "Προς καθεστωτικούς του Π.Σ της ΕΣΗΕΑ που με διέγραψαν για πολιτικούς λόγους. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθω" πρόσθεσε λίγο αργότερα.

  Νωρίτερα σε άρθρο του είχε αναφέρει τα εξής:

  «Από ότι μαθαίνω το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και για καθαρά πολιτικούς λόγους, να με διαγράψει προσωρινά απο το σωματείο μας. Ο λόγος ότι ο ΣΚΑΙ στον οποίο είμαι διευθυντής ειδήσεων πήρε θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

  Θεωρώ την απόφαση της πλειοψηφίας:

  - Αντιδημοκρατική που μοναδικό στόχο έχει το χτύπημα της ελευθεροτυπίας

  - Επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο σε καθεστωτικές λογικές ποινικοποιώντας την αντίθετη άποψη.

  - Μεροληπτική γιατί δεν εκλήθη κανείς που υπερασπιζόταν το ΟΧΙ, ακόμη και απο αυτούς που κατηγορούσαν συναδέλφους τους σαν γερμανοτσολιάδες.

  - Αυταρχική αφού κάνοντας επίδειξη δύναμης στέλνει μηνύματα στους δημοσιογράφους

  - Διχαστική αφού δημιουργεί ρήγμα στην ενότητα των δημοσιογράφων σε μία περίοδο που κινδυνεύουν άμεσα τα δικαιώματα τους.

  - Εμπαθής και κατευθυνόμενη αφού είναι γνωστές οι απόψεις μου που ενοχλούν την στρατευμένη πλειοψηφία του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού.

  Είναι σαφές ότι χωρίς ταλαντεύσεις θα συνεχίσω τον αγώνα μου για πλουραλιστική ενημέρωση και θα πολεμήσω τους επίδοξους μιμητές του Ερντογάν . Eπισης θα συνεχίσω την αποκάλυψη όλων αυτών των κύκλων που πούλησαν ψεύτικες ελπίδες και δημιούργησαν ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό για μια καλύτερη ζωή .

  Οσοι νομίζουν ότι θα με φιμώσουν με μεθόδους άλλων εποχών πλανώνται πλάνην οικτράν»

  Aντίστοιχη ήταν και η αντίδραση μέσω Twitter του Άρη Πορτοσάλτε:

  "Όμως,όσοι δημοσιογράφοι εκφράστηκαν υπέρ του "ΟΧΙ",όπως έχουν το δικαίωμα φυσικά,επιτέλεσαν αγωνιστικό καθήκον για το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ..

  Προφανώς συνεχίζω να σχολιάζω κ να εκφράζω αποψη,χωρίς προέγκριση απο το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Ευχαριστώ πολύ για την ηθική σας συμπαράσταση...

  Αφού μετέτρεψε το "ΟΧΙ" σε μνημόνιο,τωρα με το χειρισμό της ηχογράφησης έγινε ο καλύτερος υπερασπιστής του ΔΝΤ κ του Τόμσεν! Μόνο αριστερά.."

  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες στην Όλγα Τρέμη, την Μαρία Σαράφογλου, τον Μανώλη Καψή και την Μαρία Χούκλη επιβλήθηκε επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Τέλος, αθωώθηκε οι Γιάννης Πρετεντέρης για τη στάση του το βράδυ του δημοψηφίσματος απέναντι στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

  Το ίδιο ισχύει με τον Δημήτρη Οικονόμου για τα σχόλιά του σε βάρος του Πάνου Καμμένου την ημέρα της ψηφοφορίας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα