• Ο Λάκης, ο Δημήτρης, ο Μάνος

  11:30 μμ, Δευτέρα 14 Μάι 2012 11:30 μμ, Δευτέρα 14 Μάι 2012

  "Για να σ'εκδικηθώ,πετάω ενθύμια και δώρα..." . Η συνέχεια είναι γνωστή. Η φωνή του μεγάλου Δημήτρη Μητροπάνου και οι δημιουργικές ικανότητες του Λάκη Παπαδόπουλου εκτόξευσαν το τραγούδι στην κορυφή.Ποια είναι όμως η ιστορία του;

  Ο Λάκης Παπαδόπουλος την αποκαλύπτει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real life.

  Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, πως έπεισε τον Δημήτρη Μητροπάνο να το τραγουδήσει, απαντά:

  "Με τον Δημήτρη είχαμε μια φιλία οικογενειακή και μέναμε όλοι στην ίδια γειτονιά, στα Μελίσσια. Είχα γράψει το τραγούδι και είχα έρθει απογοητευμένος από το στούντιο. Δεν μου άρεσε όπως το έλεγα μόνος μου. Έπεσα πάνω στο Μητροπάνο, που είχε έρθει σπίτι μου εκείνο το βράδυ, του το πρότεινα και μου 'πε "ναι", για να μην με κακοκαρδίσει. "Να το πούμε μαζί" - αυτό μόνο ζήτησε. Κάθησα, το δούλεψα, το ΄παμε. Όταν το άκουσα, το κατάλαβα πως θα γινόταν σουξέ".

  Το ξέρετε ότι ο Λάκης Παπαδόπουλος είχε γράψει τραγούδι για την Γιουροβίζιον; " Τότε, που ήμουν υπάλληλος στην ΕΡΤ είχα στείλει ένα τραγούδι στα προκριματικά της ελληνικής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον το "Έτσι απλά σ' αγαπώ". Το είχε πει μια καινούργια -τότε- η Γλυκερία. Δεν πήγε κι άσχημα, πέμπτο βγήκε. Κέρδισε η Βίσση με το "Ωτο στοπ". Με την παρότρυνση του αδερφού μου, του Γιάννη, κάθισα μετά και έγραψα δυό τραγούδια γαι τους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας: το "Και θα χαθώ" και το "Σταθμό Λαρίσης". Τα πέρασε και τα δύο ο Χατζιδάκις".[..] Συναντηθήκαμε στην ΕΡΤ, στις σκάλες : "Λάκη", μου είπε "γράφεις ωραία τγαγούδια, το ξέρεις;"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα