• Ο Ομπάμα ευχαρίστησε τον Μόρσι

  8:54 μμ, Τετάρτη 21 Νοε 2012 8:54 μμ, Τετάρτη 21 Νοε 2012

  Ο Ομπάμα ευχαρίστησε τον Μόρσι

  Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο ευχαρίστησε για το ρόλο του στην επεξεργασία της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

  Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, ο Αμερικανός πρόεδρος "ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Μόρσι για τις προσπάθειές του για την επίτευξη μιας βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός και για τον αποφασιστικό του ρόλο στη διαπραγμάτευση" αυτής της πρότασης για εκεχειρία, σημείωσε η ίδια πηγή.

  Από το Κάιρο η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Γάζα ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή για τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

  "Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την περιοχή. Η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου αναλαμβάνει την ευθύνη και την ηγεσία που από μακρού έχει κάνει αυτή τη χώρα ακρογωνιαίο λίθο για την περιφερειακή σταθερότητα και την ειρήνη", δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό της Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ.

  Ευχαρίστησε, επίσης, τον ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι για τις μεσολαβητικές του προσπάθειες και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τους εταίρους στην περιοχή "για να παγιωθεί αυτή η πρόοδος, να βελτιωθούν οι συνθήκες για τον πληθυσμό της Γάζας, και να παρασχεθεί ασφάλεια στο λαό του Ισραήλ".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα