• Ο ξένος τύπος για την Ακρόπολη

  4:18 μμ, Τρίτη 17 Ιουλ 2012 4:18 μμ, Τρίτη 17 Ιουλ 2012

  Στο κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, αναφέρεται σήμερα ο τύπος στο Βέλγιο. «Η ελληνική οικονομία πλήττεται τώρα και από τον καύσωνα», τιτλοφορείται σύντομο δημοσίευμα της εφημερίδας De Tijd, το οποίο πλαισιώνεται από μεγάλη έγχρωμη φωτογραφία που απεικονίζει τουρίστες να αποχωρούν από την Ακρόπολη.

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «οι τουρίστες αναγκάστηκαν χτες να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας. Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας παραμένει ανοιχτός μερικές μόνο ώρες καθημερινά λόγω του καύσωνα που πλήττει την χώρα. Χτες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιδρούν αρνητικά στην ελληνική οικονομία. Τα τουριστικά αξιοθέατα προσελκύουν λιγότερο κόσμο, ενώ τα κλιματιστικά καίνε στο φουλ. Οι αρχές επέτρεψαν στο κοινό να έχει πρόσβαση σε κτίρια όπου λειτουργούν κλιματιστικά».

  Η εφημερίδα «De Morgen» δημοσιεύει για το ίδιο θέμα ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Πρόωρα κλειστή η Ακρόπολη λόγω ζέστης». Όπως σημειώνεται, εξαιτίας του καύσωνα η Ακρόπολη έκλεισε χτες έξι ώρες νωρίτερα από ότι προβλέπει το κανονικό ωράριο, προκειμένου να μην διατρέξει κίνδυνο η υγεία των επισκεπτών. Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι το νέφος αιθαλομίχλης επιβαρύνει την ατμόσφαιρα στην ελληνική πρωτεύουσα και κάνει αφόρητη την παραμονή εκεί.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα