• Φρίκη στο Μεξικό: Περισσότερα από 250 κρανία σε πρόχειρους τάφους ανακάλυψαν οι αρχές

  4:38 πμ, Τετάρτη 15 Μάρ 2017 4:38 πμ, Τετάρτη 15 Μάρ 2017

  Περισσότερα από 250 κρανία μέσα σε πρόχειρους τάφους έχουν ανακαλύψει οι αρχές του Μεξικού στην πολιτεία Βερακρούζ.

  Πρόκειται για μια περιοχή όπου οι συμμορίες ναρκωτικών εξαφανίζουν τα πτώματα των θυμάτων τους, ανενόχλητα, εδώ και πολλά χρόνια.

  Ο Χόρχε Βίνκλερ, γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Βερακρούζ στον Κόλπο του Μεξικού, είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται για την ανάκτηση σορών ατόμων που έχουν ταφεί από μέλη συμμοριών έξω από την πόλη Βερακρούζ, το κύριο λιμάνι του Μεξικού από την πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

  "Μέχρι τώρα, έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 κρανία", είπε στην τοπική τηλεόραση. "Η Βερακρούζ είναι ένα τεράστιο νεκροταφείο. Μέχρι να τελειώσει η εκσκαφή τάφων στην πολιτεία θα έχει γίνει ο μεγαλύτερος τάφος στο Μεξικό και ίσως ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου", είπε χαρακτηριστικά.

  Ο Βίνκλερ είπε επίσης ότι εδώ και χρόνια οι συμμορίες εξαφανίζουν τα θύματά τους με την συνενοχή των αρχών, κρύβοντας τις σορούς σε παρόμοιους τάφους.

  Η αποκάλυψη των κρανίων έγινε μετά από επίμονες αιτήσεις ακτιβιστών ανθρωπιστικών οργανώσεων που ζητούσαν απαντήσεις για άτομα που έχουν εξαφανιστεί.

  Η Βερακρούζ ήταν γνωστή ως κέντρο εγκληματικότητας υπό τον προηγούμενο κυβερνήτη Χαβιέ Ντουάρτε, ο οποίος διαφεύγει μετά την απαγγελία κατηγοριών για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα τον Οκτώβριο.

  Η βία εξακολουθεί να μαίνεται στην πολιτεία, και αυτόν τον μήνα ανακαλύφθηκαν 11 πτώματα κοντά σε τουριστική περιοχή.

  Οι μαζικοί τάφοι θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος έχουν ζημιώσει το κύρος του Μεξικού εδώ και χρόνια, ενώ το 2010 και το 2011, χρονιές έξαρσης βίας μεταξύ συμμοριών ναρκωτικών, δεκάδες πτωμάτων ανακαλύφθηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες στα βόρεια της χώρας.

  Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο ανέλαβε την ηγεσία της χώρας στο τέλος του 2012 δεσμευόμενος να περιορίσει την βία των συμμοριών, αλλά μετά από μερικές αρχικές επιτυχίες οι δολοφονίες άρχισαν να αυξάνονται ξανά, και το 2016 απετέλεσε την πιό αιματηρη χρονιά υπό την εξουσία του έως τώρα.

  Η εξαφάνιση 43 φοιτητών τον Σεπτέμβριο του 2014 αμαύρωσε την εικόνα του. Έως τώρα, έχει ανακαλυφθεί η σορός μόνο ενός από τους νέους που η κυβέρνηση δηλώνει ότι δολοφονήθηκαν από μια συμμορία ναρκωτικών η οποία συνεργαζόταν με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα