• ΗΠΑ: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ρεπουμπλικανού βουλευτή περί μετανάστευσης και γεννήσεων

  12:22 πμ, Τρίτη 14 Μάρ 2017 12:22 πμ, Τρίτη 14 Μάρ 2017

  Υπεραμύνθηκε των σχολίων που έκανε για τη μετανάστευση και τις γεννήσεις, υποστηρίζοντας ότι ο δυτικός πολιτισμός δεν μπορεί να αποκατασταθεί "με τα μωρά κάποιου άλλου", ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Κινγκ.

  Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, όσο και της επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι.

  Την Κυριακή, ο βουλευτής από την Αϊόβα ανάρτησε ένα μήνυμα στο Twitter επαινώντας τον Γκέερτ Βίλντερς, τον εθνικιστή Ολλανδό πολιτικό. "Ο Βίλντερς κατανοεί ότι ο πολιτισμός και η δημογραφία είναι η μοίρα μας. Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τον πολιτισμό μας με τα μωρά κάποιου άλλου", έγραψε σε ένα μήνυμα που συγκέντρωσε χιλιάδες "like".

  Η Πελόζι κάλεσε τα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών να καταδικάσουν το σχόλιο αυτό, τονίζοντας ότι "πρέπει να αποφασίσουν αν η λευκή υπεροχή είναι ευπρόσδεκτη στις τάξεις" του κόμματος.

  Η εκπρόσωπος του Ράιαν, Άσλι Στρονγκ, απάντησε ότι ο πρόεδρος της Βουλής "διαφωνεί σαφέστατα (με τον Κινγκ) και πιστεύει ότι η μακρά ιστορία μιας Αμερικής χωρίς αποκλεισμούς είναι μια από τις βασικές δυνάμεις της".

  Ο Κινγκ, ένας από τους πρώτους πολιτικούς που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Ντόναλντ Τραμπ πέρσι, υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του μιλώντας στο CNN. Είπε ότι στη Δυτική Ευρώπη η υπογεννητικότητα βλάπτει τον πολιτισμό και τις αξίες. "Θα μου άρεσε να δω μια Αμερική τόσο ομοιογενή που να μοιάζουμε πολύ μεταξύ μας. Πιστεύω ότι έχουμε επικεντρωθεί πολύ στη φυλή, ιδίως την τελευταία οκταετία. Θέλω να τα αφήσουμε αυτά πίσω μας", είπε.

  Όταν ρωτήθηκε για τη γεννητικότητα των άλλων ομάδων Αμερικανών, πλην των λευκών, απάντησε: "Συμβάλουν διαφορετικά στην κουλτούρα και τον πολιτισμό μας".

  Ορισμένοι συνάδελφοι του Κινγκ στη Βουλή θεώρησαν ότι οι δηλώσεις του τους πρόσβαλαν προσωπικά. "Τι εννοείτε ακριβώς; Μήπως εγώ πληρώ τις προϋποθέσεις να είμαι το μωρό κάποιου άλλου;" διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικανός Κάρλος Κουρμπέλο από τη Φλόριντα.

  Ο Δημοκρατικός Τεντ Λιου, που γεννήθηκε στην Ταϊβάν και μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 3 ετών, ανάρτησε τη φωτογραφία των δύο γιων του, γράφοντας: "Αγαπητέ βουλευτά Στιβ Κινγκ: Αυτά είναι τα δύο μωρά μου. Υπογραφή: Βουλευτής Τεντ Λιου".

  Ο Τζεφ Κάουφμαν, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Αϊόβα, τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι διαφωνεί με τον Κινγκ και υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ είναι "ένα έθνος μεταναστών" και ότι αυτό είναι η δύναμη της χώρας.

  Πηγή: ΑΜΠΕ
  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα