• Αντιδρά η Κύπρος...

  3:28 μμ, Πέμπτη 24 Μάι 2012 3:28 μμ, Πέμπτη 24 Μάι 2012

  Άστοχη ενέργεια, χαρακτηρίσθηκε από την Κύπρια ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η πρωτοβουλία που ανέλαβε το προεδρείο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (ΜΚΕ) ΕΕ- Τουρκίας του Ευρωκοινοβουλίου, να προσκαλέσει να παραβρεθεί στην επόμενη συνεδρίασή της, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

  Αν το προεδρείο της επιτροπής επιμείνει στην απόφασή του, θα πρέπει να καλέσει και τον Κύπριο υφυπουργό, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέα Μαυρογιάννη, ως εκπρόσωπο της κυπριακής προεδρίας, τόνισε η Κύπρια ευρωβουλευτής.

  Η ενέργεια του προεδρείου της Επιτροπής προκάλεσε εύλογα ερωτήματα στους ευρωβουλευτές, που σημειώνουν ότι:

  Ο ρόλος και η δράση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, δεν έχει σχέση με τα θέματα που εξετάζει η MKE. Η Επιτροπή παρακολουθεί την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, συζητά τις προοπτικές, τα εμπόδια και τις υποχρεώσεις της 'Αγκυρας, ώστε να γίνει μέλος της ΕΕ. Ο χρόνος κατά τον οποίο προσκλήθηκε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ για να ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εντάσσεται στην πάγια τακτική της Τουρκίας να δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία και ιδιαίτερα ενόψει της κυπριακής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα