• ΦΩΤΟ-Το "Game of Thrones" στην Ελλάδα

  1:44 μμ, Κυριακή 15 Ιουν 2014 1:44 μμ, Κυριακή 15 Ιουν 2014

  ΦΩΤΟ-Το "Game of Thrones" στην Ελλάδα

  Ο αγαπημένος νάνος των φανατικών του «Game of Thrones» νάνος Τίριον βρίσκεται στο χείλος του χάους, στην πιο ψηλή κόχη του κάστρου του Vale. Πίσω του, στο αδηφάγο κενό διακρίνονται ολοκάθαρα οι επιβλητικοί βράχοι των Μετεώρων. Οι σκηνές του πρώτου κύκλου στον Οίκο των Arryn μπορεί να γυρίστηκαν στη Βόρεια Ιρλανδία όμως το ψηφιακό ντεκόρ στο φόντο έξω από το κάστρο είναι καθαρά ελληνικό. Και αυτή είναι η πρώτη φορά που το πολυσύνθετο φυσικό σκηνικό της Ελλάδας «εμφανίζεται» στη σειρά-φαινόμενο. Ίσως η δεύτερη να είναι η Ικαρία…

  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα γίνουν γυρίσματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που έκανε η ομάδα από την παραγωγή του «Game of Thrones» τις ημέρες που βρέθηκε στο νησί (εν όψει της έναρξης των γυρισμάτων του πέμπτου κύκλου τον Αύγουστο) ήταν να φωτογραφίσει το Κάστρο του Κοσκινά, το ευρύτερο τοπίο και μνημεία της Ικαρίας, όπως το βραχώδες ακρωτήριο Δράκανο, εκεί όπου δεσπόζει ο ομώνυμος Πύργος. Τα φυσικά αυτά τοπία φαίνεται ότι χρησιμοποιηθούν για την απεικόνιση του Dorne, μια περιοχή που για πρώτη φορά θα δουν οι τηλεθεατές και που (όπως περιγράφεται στο βιβλίο) είναι νότια, ζεστή και άγονη. Κάτι που μπορεί να συμβεί ακριβώς με τον τρόπο που έγινε και στον συνδυασμό Μετέωρα και Οίκος Arryn.

  Την ώρα που τα δεκάδες εκατομμύρια φανατικών της σειράς περιμένουν να προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν (η προβολή του στις ΗΠΑ γίνεται σήμερα), οι ομάδες παραγωγής ξεκινούν τον αγ’ωνα δρόμου για τα γυρίσματα του επόμενου κύκλου, που πάντως δεν θα προβληθεί πριν από την άνοιξη του 2015.

  Τα σκηνικά

  Μεγάλο βάρος για τα νέα αυτά γυρίσματα φέρουν και πάλι οι «ανιχνευτές τοποθεσιών», που οργώνουν τον πλανήτη για να βρουν τα κατάλληλα φυσικά σκηνικά. Όπως ανακοινώθηκε, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν και πάλι στη Βόρεια Ιρλανδία, εκεί όπου έχουν γίνει έως τώρα οι σκηνές για το Μαύρο Κάστρο, τον Οίκο των Στακ και το Kingsroad, δηλαδή τα παγωμένα βασίλεια του Βορρά. Στους τέσσερις πρώτους κύκλους η παραγωγή του σίριαλ, εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει γυρίσει σκηνές σε άλλες πέντε χώρες. Τα περισσότερα γυρίσματα του King’s Landing έχουν γίνει στην Κροατία και την Ισλανδία, στο Μαρόκο και στη Μάλτα έχουν επίσης γυριστεί πολλές σκηνές, κυρίως για τις πόλεις των Σλάβων στο Essos, ενώ σκηνές έχουν γυριστεί και στις ΗΠΑ.

  Πηγή: Espresso

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα