• Νέα μεταναστευτική τραγωδία με 9 νεκρούς

  11:40 μμ, Πέμπτη 06 Φεβ 2014 11:40 μμ, Πέμπτη 06 Φεβ 2014

  Νέα μεταναστευτική τραγωδία με 9 νεκρούς

  Εννέα επίδοξοι μετανάστες πνίγηκαν στο Μαρόκο στην προσπάθειά τους να φθάσουν στον ισπανικό θύλακα Θέουτα, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, σε μια νέα τραγωδία που φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ακανθώδες ζήτημα της μεταναστευτικής πίεσης στις πύλες της Ευρώπης.

  Οπως γράφει το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος της νομαρχίας της Θέουτα είχε νωρίτερα κάνει λόγο για έναν απολογισμό 8 νεκρών κατά τη διάρκεια της προσπάθειας «περίπου 400 ανθρώπων από την υποσαχάρια Αφρική» να μεταναστεύσουν στο έδαφος της Ισπανίας.

  Τα 7 πρώτα πτώματα, κατά την περιγραφή του, βρέθηκαν στην παραλία από άνδρες της μαροκινής στρατοχωροφυλακής. Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, οι πρόσφυγες φαίνεται πως πήδηξαν στην θάλασσα για να ξεφύγουν από τις μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας.

  Δεκατρείς λαθρομετανάστες διασώθηκαν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον οποίο «το δράμα αυτό αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά το ρίσκο το οποίο αναλαμβάνουν οι πρόσφυγες, με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή».

  Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου του Βορρά για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μοχάμεντ Μπεναΐσα, επιβεβαίωσε ότι περίπου 12 πρόσφυγες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τους άνδρες της στρατοχωροφυλακής.

  «Μην αδιαφορείτε για τη δοκιμασία των προσφύγων»

  Να μην αδιαφορούν για τα δεινά των προσφύγων κάλεσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος τους νέους Καθολικούς, μπροστά στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη από την Αφρική.

  «Είναι αντιμέτωποι με παλιές και νέες μορφές φτώχειας, ανεργία, μετανάστευση και εξαρτήσεις κάθε λογής κι εμείς έχουμε το καθήκον να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και να είμαστε συμπονετικοί, αποφεύγοντας τον πειρασμό να παραμένουμε αδιάφοροι» τόνισε ο ποντίφικας σε ένα μήνυμα που δημοσιεύθηκε εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Νέων Καθολικών, που φέτος εορτάζεται την 13η Απριλίου.

  «Πρέπει να μάθουμε να τασσόμαστε στο πλευρό των φτωχών και όχι μόνο να εντρυφούμε σε μια ρητορική για τους φτωχούς!» προσέθεσε ο Φραγκίσκος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα