• Μπανγκλαντές:Νεκρός από αστυνομικά πυρά

  11:15 πμ, Πέμπτη 19 Σεπ 2013 11:15 πμ, Πέμπτη 19 Σεπ 2013

  Μπανγκλαντές:Νεκρός από αστυνομικά πυρά

  Η αστυνομία άνοιξε πυρ σήμερα εναντίον υποστηρικτών του ισλαμικού κόμματος Τζαμαάτ-ε-Ισλάμι με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, κατά τη δεύτερη ημέρα της απεργίας που αποφασίστηκε μετά την καταδίκη σε θάνατο ηγετικού στελέχους του κόμματος.

  Ένας άνδρας σκοτώθηκε στις ταραχές με την αστυνομία, στόχος της οποίας ήταν να διαλύσει διαδήλωση στην δυτική πόλη Μουτζιμπναγκάρ, όπου 1.200 άνθρωποι είχαν αποκλείσει κεντρικό δρόμο, δήλωσε ο Αμινούρ Ραχμάν, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

  "Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς μας, αναγκάζοντάς μας να ανοίξουμε πυρ. Πέντε οπαδοί της αντιπολίτευσης τραυματίστηκαν καθώς και πέντε αστυνομικοί", πρόσθεσε.

  Η έκκληση σε 48ωρη απεργία που απηύθυνε το κόμμα Τζαμάτ-ε-Ισλάμι είχε μεγάλη απήχηση στην πρωτεύουσα Ντάκα και σε αρκετές ακόμη πόλεις.

  Οι ισλαμιστές καταγγέλλουν την καταδίκη στην εσχάτη των ποινών του Αμπντούλ Καντέρ Μόλα, του τέταρτου κατά σειρά στην ιεραρχία του κόμματος, από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας την Τρίτη, για τα βίαια επεισόδια που είχε προκαλέσει στη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του 1972 εναντίον του Πακιστάν.

  Η αρχική καταδίκη του Μόλα σε ισόβια κάθειρξη τον Φεβρουάριο ήταν αιτία να προκληθούν μήνες βίαιων επεισοδίων κατά τα οποία τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

  Το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων, το οποίο δικάζει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία, έκρινε ένοχα έξι στελέχη των ισλαμιστών ήδη τον Ιανουάριο για τα εγκλήματα αυτά.

  Το Τζαμάτ-ε-Ισλάμι κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συγκρότησε αυτό το "διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων" έχοντας πολιτικά κίνητρα καθώς η πλειοψηφία των προσώπων που διώκονται ανήκουν στην αντιπολίτευση.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα